Арнолд Шварценегер в криминалния екшън-трилър “Десет”

09.05. 2012 г.
Арнолд Шварценегер в криминалния екшън-трилър “Десет”След като се оттегли от политическия живот на щата Калифорния, Арнолд Шварценегер се насочи отново към екшън-киното и в следващата една година ще се състоят премиерите на цели три филма с негово участие. По всичко изглежда, че 65-годишния актьор няма намерение да оставя зад себе си лентите от жанра, който го превърна в една от големите звезди на Холивуд, и поредното доказателство за това е новината, че той е подписал договор за участие в криминалния екшън “Десет” (“Ten”).

Продукцията, която ще се фокусира върху действията на екип от Агенцията за борба с наркотиците, ще бъде режисирана от Дейвид Айър, който с работата си по филмите “Улични крале”, “Черни дни” и “Тренировъчен ден” (на, който бе сценарист) доказа че умее да работи с истории за полицаи и други членове на правораздаващите органи.

Засега, Арнолд Шварценегер, който в момента се снима заедно със Силвестър Сталоун в затворническия филм “Гробницата”, е единствения актьор който е потвърден за участие в “Десет”, но от студиото зад проекта Open Road Films заявиха, че кастингите за останалите роли вече са започнали.

Все още не се разкрива каква ще бъде ролята на Шварценегер, но това което се знае, е че “Десет” ще разказва за елитен екип от DEA (Агенцията за борба с наркотиците), който работи върху най-сложните случаи и се изправя срещу най-опасните наркотрафиканти. Специализирайки се в светкавични акции, екипа открива таен склад с наркотици и пари в една от тайните квартири на известен наркокартел.

На пръв поглед изглежда, че това е поредната рутинна операция за залавяне на стока преди тя да бъде разпространена, но всъщност се оказва че става дума за обир на пари в който са замесени всички членове на екипа от DEA. След като успяват да скрият милиони долари без да бъдат заподозрени, те смятат че са се измъкнали и тайната им не е била разкрита. Но всичко коренно се променя когато членовете на екипа започват да умират един по един и никой не знае кой стои зад покушенията.

Арнолд Шварценегер: “Този проект е невероятен и много ми харесва екипа, който са успели да привлекат. Дейвид Айър е страхотен талант и е точния човек от когото имаме нужда за да разкажем тази история по правилния начин.”

Вече завършеният сценарий на “Десет” е дело на Скип Уудс (“Парола: Риба-меч”), а освен режисьор Дейвид Айър ще бъде и продуцент на филма.

Айър: “Това ще бъде една много добра роля за Арнолд Шварценегер. Ще се стремя да създам един реалистичен и вълнуващ филм и в момента работим върху събирането на актьорския състав. Като режисьор и фен на този жанр, за мен ще бъде чест да работя с Арнолд, който е един от моите герои.”

Все още не се разкрива кога ще стартират снимките на “Десет”, но очакванията, са че готовия филм ще се завърти по световните киноекрани през първата половина на 2014-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.