Сандра Бълок и Мелиса Маккарти във филм на Пол Фийг

22.05.2012 г.
Сандра Бълок и Мелиса Маккарти във филм на Пол ФийгВ началото на миналото лято, по кината се завъртя комедията “Шаферки”, която за изненада на всички бокс офис анализатори се превърна в глобален хит с приходи от над 288 милиона долара. Освен добрите финансови постъпления, режисираният от Пол Фийг филм стана известен и с енергичното изпълнение на младата комедийна актриса Мелиса Маккарти, която дори получи номинация за “Оскар” за тази своя роля.

Имайки предвид всичко това, едва ли е изненадващо, че Маккарти и Пол Фийг планират отново да работят заедно по комедийна продукция. Преди няколко часа от 20th Century Fox разкриха, че Мелиса Маккарти ще изпълни една от двете главни роли във все още неозаглавена полицейска екшън-комедия, в която главният женски персонаж ще бъде изигран от носителката на награда "Оскар" Сандра Бълок.

Бълок, за която това ще бъде първи комедиен филм от три години насам, вече е подписала договора за участие, а Пол Фийг е потвърдил намерението си да седне на режисьорския стол на продукцията. Сюжетът на бъдещата лента ще разказва за обтегнатите отношения между постоянно изнервена агентка на ФБР и полицайка от Бостън, разчитаща на необикновени методи за разкриване на престъпленията. Въпреки различията си, те са принудени да работят заедно за да открият издирван руски престъпник.

Сандра Бълок ще изпълни ролята на федералната агентка, а Мелиса Маккарти ще бъде в ролята на обикновеното бостънско ченге. Според източници от 20th Century Fox, неозаглавената екшън комедия ще бъде комбинация между хитовите полицейски ленти “Смъртоносно оръжие” и “Ченгета в резерв”.

Любопитно е да се отбележи, че това няма да бъде първият път в който Сандра Бълок ще се превъплъти в образа на представител на закона – актрисата беше в ролята на федерален агент под прикритие в двете части на “Мис Таен агент” и разследващ детектив в трилъра “Убийство по учебник”. По думите на продуцента Дилър Кларк (“Шаферки”), предстоящата лента “ще демонстрира по най-добрия начин експлозивния комедиен талант на Бълок и партньорката й Мелиса Маккарти.”

Кларк: “Сандра е една от най-големите кинозвезди на света и това което е хубаво при нея е, че има страхотно чувство за хумор и знае как да подходи към комедийните роли. Когато събереш такъв талант с изпълнител като Мелиса, която за мен е един от най-забавните хора в бизнеса, просто няма начин да не се получи нещо интересно и смешно. Пол Фейг има опит с тези филми и за нас ще бъде чест да работим с актьорите и с неговия екип.”

Сценарият на неозаглавения филм е написан от Кейти Диполд (сериала “Паркове и отдих”), а освен изпълнителка на главната роля Сандра Бълок ще бъде и продуцент заедно с Пол Фийг и вече споменатия Дилър Кларк.

Тъй като режисьорът и двете актриси ще бъдат заети до края на годината с други проекти, очакванията са, че снимките на комедията ще стартират в началото на 2013-та.

До края на това лято се очаква да бъде оповестено официалното заглавие на филма и кои други актьори ще партнират на Сандра Бълок и Мелиса Маккарти.
Copyright © 2024 Dir.bg.