Снимките на “Жената в черно 2” стратират през пролетта на 2013-а година

16.10.2012 г.
Снимките на “Жената в черно 2” стратират през пролетта на 2013-а годинаСъс световните си приходи от над 130 милиона долара тазгодишния филм с Даниел Радклиф “Жената в черно” се превърна в най-печелившия английски хорър от 20 години насам. Това успешно представяне изненада не само бокс офис анализаторите, но и самите създатели на лентата, които по-рано тази година оповестиха, че вече се правят планове за направата на продължение, чиито сценарий отново ще бъде вдъхновен от роман на писателката Сюзън Хил.

Първоначално, продуцентите от студиото Hammer Films заявиха, че Даниел Радклиф няма да участва във втората част, но през изминалото лято се появи информация според която звездата от “Хари Потър” ще се появи в лентата, макар и за кратко. Официалното заглавие на продължението е “Жената в черно 2: Ангел на смъртта” (“The Woman in Black 2: Angel of Death”), а историята ще се развива четири десетилетия след случилото се в оригинала.

До момента единственото, което се знаеше за проекта бе, че по сценария работи Джон Крокър (“Желязната лейди”) и че бюджетът няма да надвишава сумата от 25 милиона паунда. Сега обаче, от Hammer Films публикуваха в интернет официално изявление, с което се потвърждава официално, че стартът на снимките на лентата ще бъде даден в началото на идващата пролет.

Заедно с тази информация, от студиото разкриха и името на човека, който ще поеме режисурата на продължението. Създателят на първата част Джеймс Уоткинс насочи вниманието си към други проекти и за негов заместник продуцентите са привлекли англичанина Том Харпър, чийто най-известен филм до момента е “Скаутската книга за момчета”. Снимачният екип на “Жената в черно2” ще бъде същият, който работеше по оригинала, а Харпър вече работи в тясно сътрудничество с Джон Крокър върху сценария на трилъра.

Действието на филма ще се развива 40 години след събитията в оригинала – имението “Ийл Марш” е национализирано от правителството по време на Втората световна война.

Но внезапната поява на евакуирани от военните действия деца отприщва отново свръхестествения ужас, който се крие в мрачните стаи на къщата. В историята ще бъде замесена и млада двойка, която също е принудена за се бори срещу призрака на Жената в черно и останалите същества живеещи в имението.

Режисьорът Том Харпър: “Много е вълнуващо да бъда част от този проект. Това е страхотна възможност за мен да работя за първи път с толкова талантлив екип. Благодарение на тези хора първия филм бе толкова ефектен и успя да изплаши хората в целия свят. С продължението ние искаме да повторим това и отново да държим зрителите на ръба на седалките.”

Освен информацията за кратката поява на Даниел Радклиф, за момента не се споменава нищо за актьорския състав на “Жената в черно 2”. Очакванията са, че кастингите за главни роли ще стартират през месец декември, тази година.

Световната премиера на филма е насрочена за началото на 2014-та година. Точната дата все още не е определена.
Copyright © 2024 Dir.bg.