Снимките на комиксовия филм “Лигата на справедливостта” ще стартират през 2013-а

20.10.2012 г.
Снимките на комиксовия филм “Лигата на справедливостта” ще стартират през 2013-аВисокобюджетният екшън на Уолт Дисни “Отмъстителите” събра на екран едни от най-популярните комиксови персонажи от вселената на компанията Марвел и това помогна на лентата да се превърне в един от най-големите бокс офис хитове на всички времена. За да се възползват от огромния зрителски интерес към комиксовите филми от конкурентното студио Уорнър Брос побързаха да оповестят, че също ще заснемат своя ансамблова комиксова продукция.

Заглавието на бъдещия филм е “Лигата на справедливостта” (“Justice League”) и в него ще се появят най-известните комиксови супергерои на компанията DC Comics – сред тях се открояват Супермен, Батман, Светкавицата, Зеленият фенер и Жената-чудо.

Подобно на “Oтмъстителите”, главните персонажи в “Лигата на справедливостта” ще бъдат принудени да обединят сили в борбата срещу злото, но основната разлика между двете ленти ще се корени в това, че (поне според първоначалните слухове) филмът на Warner Bros. ще бъде значително по-мрачен и ще притежава стилистиката на последните три продукции за Батман.

Само преди около два месеца се появи информацията, че от Уорнър искат актьорът-режисьор Бен Афлек да поеме режисурата на “Лигата на справедливостта”. Но няколко дни по-късно самият Афлек оповести, че харесва материала, но няма желание да режисира филма. До момента все още не е избран режисьор за амбициозния проект, но това не спира началството на студиото да изготвя конкретни планове за снимачния период.

Само преди няколко часа източници от Уорнър Брос разкриха пред Los Angeles Times, че намерението на продуцентите е снимките на “Лигата на справедливостта” да стартират през следващата година, а напълно завършения филм ще бъде пуснат по кината през лятото на 2015-та година. Любопитно е да се отбележи, че през същата година ще се състои и премиерата на продължението на конкурентния “Oтмъстителите” - "Отмъстителите: Ерата на Ултрон", - което отново ще бъде режисирано от Джос Уедън (официалната премиера е насрочена за 1-ви май, 2015-та).

Сценарият на “Лигата на справедливостта” се пише в момента от Уилям Бийл (“Гангстерски отдел”), а само преди няколко дни от Уорнър Брос спечелиха делоq, свързано с правата за персонажа Супермен и от студиото са вече напълно готови да дадат старт на кастингите за главни роли.

Повечето екранни персонажи в конкурентната лента “Отмъстителите” се сдобиха със свои отделни филми доста преди премиерата на лентата на Джос Уедън, но ситуацията с продукцията на Уорнър Брос ще бъде по-различна. С изключение на последните три филма за Батман, Уорнър и DC Comics не могат да се похвалят с големи успехи в комиксовия жанр – последният мащабен комиксов филм на двете компании бе заснетият с бюджет от над 200 милиона долара “Зеленият фенер”, който обаче се превърна в един от най-големите бокс офис провали на 2011-та година. От Уорнър Брос няма да рискуват с голям брой отделни филми преди премиерата на “Лигата на справедливостта” и единственият персонаж от лентата, който ще се сдобие със свой филм преди 2015-та година, е Супермен.

Заглавието на тази продукция е “Човек от стомана” (премиера през 2013-та) и очакванията са, че изпълнителят на главната роля Хенри Кавил ще участва като Супермен и в “Лигата на справедливостта”.

В най-добрия случай до края на тази година ще стане ясно кой ще поеме режисурата на мащабния комиксов екшън. По същото време се очаква да стартират и кастингите за главните роли. Започващите следващата година снимки на “Лигата на справедливостта” ще продължат близо пет месеца, а от Уорнър Брос ще отпуснат бюджет от близо 200 милиона долара.

В най-скоро време ще бъде оповестена и точната дата през 2015-та година, на която ще се състои световната премиера на високобюджетната продукция.
Copyright © 2024 Dir.bg.