Джейми Фокс в продължението на “Невероятният Спайдър-мен”?

05.11.2012 г.
Джейми Фокс в продължението на “Невероятният Спайдър-мен”?Преди да се състои премиерата на тазгодишния комиксов филм “Невероятният Спайдър-мен”, от компанията Колумбия Пикчърс заявиха, че филма ще бъде последван от поне още две продължения. През изминалите два месеца беше потвърдено, че изпълнителя на ролята на Питър Паркър/Спайдър-мен в първата част, Андрю Гарфилд, ще се завърне и за втория филм, а старт на снимките ще бъде даден в началото на 2013-та година. Екранни партньорки на Гарфилд в “Невероятният Спайдър-мен 2” ще бъдат Ема Стоун и Шейлийн Уудли, които ще се превъплътят съответно в ролите на Гуен Стейси и Мери Джейн Уотсън.

Кастингите за високобюджетната продукция започнаха преди повече от два месеца и сега изглежда, че продуцентите вече се спрели на актьора, който ще се превъплъти в главната отрицателна роля.

Малко по-рано днес източници близки до списание “Варайъти” съобщиха, че носителят на “Оскар” Джейми Фокс (“Съучастникът”) води преговори с Колумбия Пикчърс и - ако се стигне до споразумение - той ще изпълни ролята на Електро – един от най-известните злодеи от комикс-вселената на компанията Марвел.

Електро, чието истинско име е Максуел “Макс” Дилън, е инженер, който е ударен от светкавица и така се сдобива със силата да контролира електрическата енергия. На страницата с в Туитър Джейми Фокс намекна, без да разкрива детайли, че наистина може да изпълни ролята, но все още няма официално потвърждение от страна на продуцентите на филма.

За сметка на това режисьора на първия “Невероятният Спайдър-мен” Марк Уеб (който ще режисира и продължението) поговори накратко за възможността да работи с Джейми Фокс. Ето какво заяви Уеб по време на пресконференция свързана с предстоящата DVD и Blu-ray премиера на първата част:

“Мисля, че Джейми е страхотен актьор. Всъщност, смятам, че той е един от най-добрите актьори работещи днес. С удоволствие бих работил с такъв талант и съм сигурен, че в следващите няколко седмици ще говорим повече за Джейми. Харесвам и Електро и смятам, че с този герой би могло да се получи нещо доста интересно.”

Важно е да се отбележи, че участието на Джейми Фокс в “Невероятният Спайдър-мен 2” все още не е официално потвърдено от началството на Колумбия Пикчърс и няма да бъде изненадващо, ако в крайна сметка от студиото изберат друг актьор за ролята. В следващите няколко дни ще стане ясно дали се е стигнало до споразумение с Фокс.

Освен вече споменатите екранни герои Питър Паркър/Спайдър-мен, Гуен Стейси и Мери Джейн Уотсън във втората част ще се появят и персонажите Нормън Осбърн и сина му Хари Осбърн (в първия филм за Човека-паяк от 2002-ра година тези герои бяха изиграни от Уилем Дефо и Джеймс Франко). До края на годината ще бъде оповестено кои актьори ще изпълнят тези две роли в “Невероятният Спайдър-мен 2”.

По сценария на продължението все още работят Алекс Кърцман и Роберто Орси (“Островът”) и благодарение на успеха на първата част в бокс офиса, режисьорът Марк Уеб отново ще разполага с голям бюджет за снимки – според първоначалната информация, от Колумбия Пикчърс ще отпуснат близо 200 милиона долара за лентата.

Невероятният Спайдър-мен 2” ще се разпространява в триизмерен и IMAX формат, а световната му премиера е насрочена за 2-ри май, 2014-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.