Марк Уолбърг ще участва в “Трансформърс 4”

10.11.2012 г.
Марк Уолбърг ще участва в “Трансформърс 4”През пролетта на 2013-та година ще стартират снимките на четвъртата част от успешния франчайз “Трансформърс”. Изпълнителят на главната роля в предишните три филма от поредицата, Шая Лебьоф, заяви още миналата година, че няма да участва в предстоящата лента, но за сметка на това на режисьорския стол ще седне отново Майкъл Бей, а Стивън Спилбърг ще надзирава проекта в ролята си на изпълнителен продуцент. Веднага след като стана ясно, че Лебьоф няма да бъде част от актьорския състав на “Трансформърс 4” започнаха спекулациите относно това кой ще го замени и коя актриса ще изпълни главната женска роля.

По думите на Майкъл Бей, бъдещия филм ще разчита на изцяло нов актьорски състав, но въпреки това действието му ще се развива в познатата от предишните три части вселена.

В продължение на няколко месеца информацията относно четвъртия “Трансформърс” беше оскъдна, но преди около две седмици се появи слуха, че звездата Марк Уолбърг е започнал да води преговори със студиото Парамаунт Пикчърс да изпълни една от главните роли в подготвяната продукция.

Първоначално слуха беше отречен, но малко по-късно Майкъл Бей оповести, че големия брой дискусии в интернет са му дали “няколко идеи за “Трансформърс 4” и много хора сметнаха, че тези негови думи са неофициално потвърждение за участието на Уолбърг към бъдещия блокбастър. След това изявление слуховете продължиха да се увеличават и от сайта HitFix обявиха, че заедно с подготвяната седма част от поредицата “Междузвездни войни” четвъртия “Трансформърс” е най-дискутирания филмов проект в интернет.

Спекулациите приключиха малко по-рано днес когато на официалния фен-сайт на Майкъл Бей, michaelbay.com, беше публикувано негово ново изявление, с което официално потвърждава, че Марк Уолбърг ще се присъедини към мащабната продукция. Веднага след това представител на студиото Парамаунт Пикчърс потвърди новината. Уолбърг е подписал официалния договор за участие, но за момента не се знае нищо за неговия персонаж в лентата.

Привличането на номинирания за “Оскар” актьор съвсем не е изненадващо, тъй като само преди няколко месеца той изпълни главната роля в режисирания от Майкъл Бей криминален трилър “Болка и изгода”, който ще тръгне по световните киноекрани през месец април, следващата година.

Бей: “Марк е невероятен. Прекарахме си много добре докато снимахме “Болка и изгода” и той ме зарадва с едно страхотно изпълнение. Радвам се, че ще имам възможността да работя отново с него. Актьор от неговата класа е най-добрия избор за преоткриване на франчайз като “Трансформърс”.”

Заедно с новината за Марк Уолбърг от Парамаунт Пикчърс разпространиха и първото официално лого на “Трансформърс 4”, чиито дизайн напълно съвпада с този на тийзър-плакатите на предишните три ленти от поредицата.

За момента Уолбърг е единствения актьор, който е потвърден за участие във филма. Кастингите за останалите роли вече започнаха, а част от снимките на продукцията ще протекат в Лондон. От Парамаунт оповестиха, че освен промени в актьорския състав ще има и промени в редиците на познатите две раси роботи Автоботи и Десептикони, които са едни от основните персонажи във франчайза.

Продуцентът Брайън Голднър заяви, че в “Трансформърс 4” ще има “нов екип от извънземни”, но и побърза да увери феновете, че техните любимци Оптимус Прайм и Бъмбълби отново ще бъдат в центъра на събитията.

По сценария на лентата все още работи Ерън Крюгер (“Предизвестена смърт”), а освен режисьор Майкъл Бей е и продуцент заедно с вече споменатия Стивън Спилбърг. Екипът на “Трансформърс 4” ще разполага с бюджет от над 170 милиона долара, а за снимките ще бъдат използвани триизмерни камери.

Българската премиера на мащабната продукция ще се състои на 29-ти юни, 2014-та година.
Copyright © 2023 Dir.bg.