“Алиса в страната на чудесата” ще се сдобие с продължение

12.12.2012 г.
“Алиса в страната на чудесата” ще се сдобие с продължениеВисокобюджетната 3D-продукция на режисьора Тим Бъртън, “Алиса в страната на чудесата”, надмина очакванията по отношение на представянето в световния бокс офис и се превърна в 12-я най-успешен филм на всички времена. От компанията Уолт Дисни не скриха удовлетворението си от постигнатото и няколко седмици след премиерата на лентата се появиха първите слухове за планирано потенциално продължение. До момента от Дисни отказваха да коментират въпроса, но сега, две години след премиерата на първия филм, представител на компанията заяви пред variety.com, че вече се подготвя “Алиса в страната на чудесата 2”.

Проектът е официално в период на пре-продукция и очакванията са, че работата по сценария ще започне през първите месеци на 2013-та година. Заедно с тази информация от Дисни разкриха, че Линда Улвъртън, която написа сценария на оригинала, ще работи и по сюжета на продължението. Все още не се знае дали актьорите от първия филм, Джони Деп и Миа Вашиковска, ще се завърнат за втори път в ролите на Шапкаря и Алиса и за момента няма информация относно това кога от Дисни планират да пуснат готовия филм по кината.

Имайки в предвид успеха на първата част от студиото без съмнение ще се опитат да привлекат отново режисьора Тим Бъртън. Последният (за момента) общ проект на Бъртън и Джони Деп, тазгодишния “Тъмни сенки”, не се превърна в очаквания от продуцентите и анализаторите хит и затова не би било изненадващо ако режисьора се съгласи да направи “Алиса в страната на чудесата 2”, който благодарение на успеха и популярността на оригинала със сигурност ще се представи добре в световния бокс офис.

От Уолт Дисни побързаха да уточнят, че все още няма подписани договори и за момента единствения човек, който със сигурност ще работи по продукцията е сценаристката Линда Улвъртън. Любопитно е да се отбележи, че Улвъртън разработва и сценична пиеса, която е отчасти базирана на първия “Алиса в страната на чудесата” и в чиито сюжет най-вероятно ще бъдат представени нови персонажи които могат да присъстват и в продължението.

Звездата от оригинала Джони Деп има няколко бъдещи проекти по които предстои да работи, но имайки в предвид успешните му сътрудничества с Уолт Дисни (компанията е отговорна за хитовата поредица с негово участие “Карибски пирати”) може да се очаква че той ще се появи отново на големия екран като Шапкаря. Според наблюдатели, участието на Деп ще зависи най-вече от това дали добрия му приятел Тим Бъртън ще се съгласи да седне отново на режисьорския стол.

“Алиса в страната на чудесата 2” е приоритетен проект за Уолт Дисни и в най-добрия случай през първата половина на следващата година ще стане ясно кога ще се състои световната му премиера.
Copyright © 2023 Dir.bg.