Работата по “Приключенията на Тинтин 2” започва през 2013-а година

18.12.2012 г.
Работата по “Приключенията на Тинтин 2” започва през 2013-а годинаОще преди премиерата на триизмерната анимация “Приключенията на Тинтин”, дело на Стивън Спилбърг, се знаеше, че потенциалното продължение на филма ще бъде режисирано от Питър Джаксън. Джаксън беше продуцент на първата лента, но самия Спилбърг заяви, че по отношение на втората част идеята винаги е била двамата да си разменят местата.

Анимационното приключение “Приключенията на Тинтин” не се превърна в голям бокс офис хит в Съединените щати (приходите в България също бяха скромни), но благодарение на доброто представяне в останалата част от света филма натрупа над 350 милиона долара и в началото на тази година от студиото Парамаунт Пикчърс дадоха зелена светлина за направата на продължение.

Първоначалният план беше работата по “Тинтин 2” да започне през лятото на 2012-та година, но поради ангажиментите си по трилогията “Хобит” Питър Джаксън отложи за неопределен период от време старта на снимките.

В продължение на няколко месеца не се знаеше какво е бъдещето на втората част и много наблюдатели сметнаха, че в крайна сметка Стивън Спилбърг ще седне отново на режисьорския стол, а Питър Джаксън ще се фокусира изцяло върху “Хобит”.

Но въпреки временното отлагане и натоварения си график Джаксън все още планира да заснеме филма. По време на интервю в Белгия по повод премиерата на “Хобит: Неочаквано пътешествие” новозеландския режисьор увери, че не се отказал от “Тинтин 2” и смята да започне да работи по продукцията през 2013-та година, веднага след като приключи с допълнителните снимки за третия “Хобит”. Както и при първата част екипа на продължението ще работи с истински актьори, чиито движения ще бъдат пренасяни директно на анимационите им персонажи.

По думите на Стивън Спилбълг работата с тази технология, чието наименование е “performance-capture”, ще отнеме на Питър Джаксън “не повече от месец”, но за сметка на това пост-продукцията ще бъде доста по-дълга. Именно заради дългия период на пост-продукция (което е нещо нормално при високобюджетните анимации) премиерата на “Тинтин 2” ще се състои през 2015-та година. Информацията беше разкрита от самия Питър Джаксън, но е важно да се отбележи, че за момента няма официално потвърждение от студиото Парамаунт Пикчърс.

Точно както предшественика си “Тинтин 2” ще бъде вдъхновен едноименната комиксова поредица, дело на известния белгийски писател Джорджес “Ерже” Реми. Тъй като е все още рано информация относно потенциалния сюжет на бъдещата 3D-анимация не се разкрива, но според последните слухове Питър Джаксън и сценаристите ще черпят вдъхновение от осемнадесетата част от поредицата, която е озаглавена “The Calculus Affair”.

Очакванията са, че актьорите от първата част, Джейми Бел, Анди Съркис и Саймън Пег, ще се завърнат и за продължението.

Стивън Спилбърг ще продуцира “Тинтин 2” заедно с Катлийн Кенеди (“Туистър”), а Питър Джаксън ще разполага с бюджет от над 100 милиона долара.

През следващата година се очаква да бъде оповестена и точната премиерна дата на триизмерната анимация.
Copyright © 2024 Dir.bg.