Нова информация за предстоящия “Невероятният Спайдър-мен 2

27.02.2013 г.
Нова информация за предстоящия “Невероятният Спайдър-мен 2”С бюджета си от над 200 милиона долара, комиксовият екшън “Невероятният Спайдър-мен 2” се очертава да бъде един от най-скъпите филми, които ще тръгнат по българските и световни киноекрани през 2014-та година. Снимките на продукцията започнаха преди няколко седмици, а за изпълнител на главната мъжка роля продуцентите привлякоха отново Андрю Гарфилд. Предишният филм от франчайза се представи под очакванията в някои държави (включително и в България), но все пак общите му световни приходи достигнаха сумата от 750 милион долара и от студиото Колумбия Пикчърс веднага дадоха зелена светлина за директно продължение.

На режисьорския стол на “Невероятният Спайдър-мен 2” седна отново Марк Уеб за когото предишния филм беше първи високобюджетен студиен проект. Още преди да започнат снимките Уеб заяви, че костюма на Човека-паяк ще се различава от този в първата лента. По думите на режисьора “очите на костюма ще бъдат по-големи и ще има изменения в цвета и текстурата”.

До момента нямаше снимки от снимачната площадка, които да потвърдят думите му, но малко по-рано днес от Колумбия Пикчърс разпространиха в интернет (чрез сайта Coming Soon) първата официална снимка на която се вижда новия облик на известния супергерой. Веднага след това бяха разкрити и първите снимки от снимачната площадка на лентата, които изобразяват героя на Андрю Гарфилд в действие.

За разлика от първия филм “Невероятният Спайдър-мен 2” ще бъде заснет изцяло в Ню Йорк Сити. Снимачният период ще продължи около шест месеца, а екранни партньори на Андрю Гарфилд са носителят на “Оскар” Джейми Фокс, Ема Стоун, Сали Фийлд, Пол Джиамати, Дейн ДеХаан и Шейлийн Уудли.

Фокс се превъплъщава в образа на главния злодей Електро, а Стоун се завръща отново в ролята на Гуен Стейси.

От Колумбия Пикчърс заявиха преди няколко месеца, че ако филма се представи според очакванията в бокс офиса ще бъде направено поне още едно продължение със същия актьорски състав.

Освен вече споменатия Електро в “Невероятният Спайдър-мен 2” ще бъдат представени и няколко други персонажи сред които се отличават най-добрия приятел на Питър Паркър, Хари Озбърн, Мери Джейн Уотсън и мутиралия злодей Райно. В първия игрален филм за Спайдър-мен от 2002-ра година Озбърн и Уотсън бяха изиграни от Джеймс Франко и Кирстен Дънст, но в новата лента те са заменени от младите актьори Дейн ДеХаан и Шейлийн Уудли.

За снимките на филма режисьора Марк Уеб и оператора Дан Миндъл (“Домино”) използват триизмерни камери.

Уеб: “Бях доволен от 3D-ефектите в първия филм, но сега искам зрителите да усетят дълбочината на този формат още повече. Целта на триизмерната технология не е да се хвърлят разни неща директно в очите на хората, а да се създаде усещане за реалистично, плавно потапяне в това което се случва на екрана. Процесът е деликатен и за нас е много важно да свършим добре работата си.”

Освен режисьор Марк Уеб е един от изпълнителните продуценти, а сценария на лентата е написан от дуото Алекс Кърцман и Роберто Орси (“Трансформърс”).

Българската и световна премиера на триизмерния “Невероятният Спайдър-мен 2” ще се състои на 2-ри май, 2014-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.