TILT” с премиера в Германия

10.05.2013 г.
„TILT” с премиера в ГерманияСилен интерес породи в Германия официалната премиера на българския филм. В препълнената зала на киното “Kултурбрауерай” в немската столица се проведе премиерата на TILT, на която присъстваха над 400 гости.

Филмът беше представен от продуцента Борислав Чучков, режисьорът Виктор Чучков-син и немският ко-продуцент Гидо Шваб. Специално за премиерата бяха актьорите от филма Явор Бахаров и Алексадър Сано, заслужено удостоени с продължителни аплодисменти на немската публика. На сцената беше и операторът Рали Ралчев, както и част от немския екип участвал в създването на TILT.

Разпространител на филма е немската компания “Port-au-prince”. "Много се впечатлихме от този български филм и вярваме, че и публиката в Германия също ще бъде пленена.  Разчитаме и на  българите в Германия да ни подкрепят и да споделят със свои приятели, защото е изключително важно да направим добър бокс-офис  в първия уикенд - 9-12 май, така TILT ще има възможността да присъства по-дълго в кината", споделя Рене Ромерт, дистрибутор на филма в Германия.

Много позитивни са рецензиите на немската критика. “Българският филм TILT бе касов хит в своята родина. Сега тази великолепна любовна драма тръгва и в нашите кина”, пише Давид Хюгендик в Die Zeit и продължава - “На фона на любовната история се разгръща сякаш между другото цяла панорама на близкото минало на Източна Европа: съдбата на икономическите емигранти, корупцията, престъпната кариера на бившите функционери, изгубените приятелства и несбъднатите или откраднатите мечти на всички онези, които са вярвали в по-добри времена.
Също като Сташ и неговите приятели. Те искат да отворят флипер-бар. Но самите те се превръщат в топчета за флипера на историята...”. Други издания определят филма като „свежо и завладяващо кино от България” (Петер Хох, klenkes.de) и „завладяващ поглед към една страна, която едва бе представена на големия екран до момента” (Маргрет Кьолер, programmkino.de).

“Задължителен дебютен филм” Маргрет Кьолер, BR.de  „Перфектната игра на главните актьори”, продължава Маргрет Кьолер за Br.de “Това, че този изтънчен разказ работи и поддържа доверието в себе си е благодарение на главните герои -  Георги Стайков – бащата-злодей и Явор Бахаров - влюбеният бунтовник, който ни убеждава с всеки жест, всеки поглед, всяко изражение на лицето си.

TILT доказва от първата до последната минута, че Източна Европа има какво да ни предложи творчески.” Маргрет Кьолер, BR.de

От вчера филмът вече се прожектира в 24 града в Германия, между които Щутгарт, Дрезден и Нюрнберг, Хамбург, Кьолн и други. Пълен списък с градовете и кината, в които ще бъде разпространен филмът, може да бъде видян на немския му сайт http://www.TILT-film.de/.

Повече актуална информация, както и снимки от премиерите и срещите на екипа с публиката в Германия, се публикуват ежедневно на немската фейсбук страница https://www.facebook.com/TILTderfilm?fref=ts

"Страхотна е енергията, в която сме през последните дни и е вълнуващо да видиш пълен салон в чужда държава на български филм. Сега всички българи живеещи в Германия, които са разказвали за бурните години в България в началото на 90-те ще могат да ги покажат на своите немски приятели", разказва продуцентът на лентата Борислав Чучков.
Copyright © 2024 Dir.bg.