Продължава работата по новата киноадаптация на “Гробище за домашни любимци

04.11.2013 г.
Продължава работата по новата киноадаптация на “Гробище за домашни любимци”В края на 80-те години по кината се завъртя режисираният от Мери Ламбърт филма на ужасите “Гробище за домашни любимци”, чийто сценарий бе вдъхновен от едноименния роман на небеизвестния Стивън Кинг. Продукцията на Ламбърт не само спечели близо 100 милиона долара от кинопрожекциите си по света, но и до ден днешен продължава да се радва на завидна популярност сред феновете на жанра.

С надеждата да повторят отново този успех, от студиото Парамаунт Пикчърс съобщиха в началото на 2011-та година, че ще финансират направата на нова, осъвременена филмова адаптация. Продуцент на бъдещия филм е ветеранът зад “Трансформърс” и “Матрицата” Лоренцо ди Бонавентура, а за сценарист беше избран Матю Грийнбърг, който вече е работил по вдъхновен от творба на Стивън Кинг филмов проект (в случая - трилъра с Джон Кюсак и Самюъл Джаксън “1408”).

Новият “Гробище за домашни любимци”, който черпи вдъхновение както от романа на Кинг, така и от оригиналния филм на Мери Ламбърт, бе в период на предпродукция в продължение на повече от две години и очакванията бяха, че на режисьорския стол ще седне французинът Александр Ажа (“Очите на скалите”). Но по все още неясни причини Ажа не подписа договора за режисура и през изминалата една година липсваше нова информация за статута на проекта.

Малко по-рано днес обаче, от Парамаунт Пикчърс разкриха пред списание “Варайъти”, че подготвителната работа по новата версия на “Гробище за домашни любимци” продължава и продуцентите вече разполагат със завършен сценарий. Заедно с тази информация беше оповестено и името на режисьора, който ще заеме овакантената от Александр Ажа позиция.

Според официален източник от студиото, на режисьорския стол на продукцията ще седне испанецът Хуан Карлос Фреснадильо, чийто най-известен филм до момента е хорърът от 2007-ма година “28 седмици по-късно”. Кастингите за главни роли вече са започнали, а според първоначалните слухове плановете на Фреснадильо и продуцентите са снимките да стартират през 2014-та година.

Сюжетът на новия “Гробище за домашни любимци” отново ще разказва за младо семейство, което след като се нанася в новата си къща в щата Мейн попада в центъра на зловещи свръхестествени събития, които са свързани с намиращо се в района гробище за животни.

Бюджетът за снимки няма да надвишава сумата от 50 милиона долара, а в най-добрия случай до края на годината ще стане ясно и кои актьори ще изиграят главните роли.
Copyright © 2024 Dir.bg.