Обявиха официалното заглавие на “Терминатор 5”

12.12.2013 г.
Обявиха официалното заглавие на “Терминатор 5”През лятото на 2015-та година по българските и световни киноекрани ще се завърти петата част от научнофантастичната поредица “Терминатор”. Звездата на франчайза Арнолд Шварценегер даде съгласието си да изпълни отново една от главните роли, а снимките на продукцията с бюджет от над 100 милиона долара се очакват да стартират през първата половина на следващата година.

Средствата за направата на “Терминатор 5” ще бъдат отпуснати от студиото Парамаунт Пикчърс, което през 2012-та година придоби част от правата на поредицата.


Първоначално режисурата на фантастичния екшън беше поверена на създателя на “Бързи и яростни 6” Джъстин Лин, но последвалите разногласия с продуцентите относно снимачния процес и сценария го принудиха да се оттегли от проекта.

От Парамаунт Пикчърс бързо намериха нов режисьор в лицето на 48-годишния Алън Тейлър, за когото “Терминатор 5” ще бъде втори високобюджетен студиен проект след комиксовия блокбастър “Тор: Светът на мрака”. Все още не се знаят имената на актьорите, които ще се присъединят към вече потвърдения Арнолд Шварценегер, но за сметка на това източници от студиото разкриха пред сайта Production Weekly официалното заглавие на подготвяната лента.

Името на предстоящата пета част ще бъде “Terminator: Genesis” (“Терминатор: Генезис”) и, според първоначалната информация от Парамаунт Пикчърс, филмът ще “сложи ново начало на поредицата”. Единствената актьорска връзка между новата продукция и предишните части ще бъде Арнолд Шварценегер, за когото вече е потвърдено, че отново ще изиграе ролята на пътуващ във времето терминатор.

Действието на “Terminator: Genesis” ще се развива преди събитията, които бяха описани в първия филм от поредицата, а сюжета ще се фокусира върху изпратен от бъдещето терминатор, чиято мисия е да опази живота на младата Сара Конър (героинята от първите две части). Освен Конър, във филма ще се появи нейният син Джон и войникът от човешката съпротива Кайл Рийс.

Все още не е ясно кои актьори ще изиграят ролите на Джон Конър и Кайл Рийс, но вече се знае, че за ролята на Сара Конър се борят актрисите Емилия Кларк (“Game of Thrones”) и Бри Ларсън (“Short Term 12”). Очакванията са, че до два месеца ще бъде оповестен цялостният актьорски състав на продукцията.

За направата на “Terminator: Genesis” ще бъдат използвани 3D камери, а според първоначалните слухове снимките ще протекат в щатите Калифорния и Аризона.

От Парамаунт Пикчърс оповестиха, че американската премиера на високобюджетната лента ще се състои на 1 юли 2015 година.
Copyright © 2023 Dir.bg.