Брад Пит и Том Круз отново заедно на екрана в драмата “Go Like Hell”

21.12.2013 г.
Брад Пит и Том Круз отново заедно на екрана в драмата “Go Like Hell”Шест месеца след световната премиера на научната фантастика “Забвение” стана ясно, че изпълнителя на главната роля Том Круз планира да работи отново с режисьора на филма Джоузеф Косински.

Проектът, който привлече вниманието на Круз и Косински бе подготвяната от няколко години филмова адаптация на романа “Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans”, чиито сюжет разказва за съперничеството между автомобилната компания “Форд” и създателя на марката “Ферари” Енцо Ферари.

Действието на бъдещата лента, чието заглавие е “Go Like Hell”, ще се развива през 60-те години, а Том Круз изяви желание за изпълни ролята на легендарния автомобилен дизайнер Керъл Шелби, който доби популярност благодарение на общата си работа с началството на “Форд”.

В продължение на два месеца Круз беше единствения изпълнител, чието име се свързваше с продукцията, но малко по-рано днес от 20th Century Fox разкриха името на другия актьор, който може да изпълни една от няколкото главни роли.

Официален представител на студиото заяви, че към екипа на “Go Like Hell” най-вероятно ще се присъедини и номинирания за “Оскар” Брад Пит, който вече си е партнирал с Том Круз в култовата лента на Нийл Джордан “Интервю с вампир”.

От сайта на Hollywood Reporter уточняват, че Пит има желание да се присъедини към проекта, но все още не е сигурно дали ще се стигне до подписване на договор за участие. Сценарият на филмовата адаптация все още се пише от дуото зад “Лоши момчета 2” Кормак Уибърли и Мариан Уибърли, а според последната информация сюжетът ще се фокусира както върху съперничеството между “Ферари” и “Форд”, така и върху легендарното автомобилно състезание на пистата “Льо Ман” от 1966-та година.

В момента режисьора Джоузеф Косински разработва няколко различни филмови проекти, но въпреки това очакванията са, че именно “Go Like Hell” ще бъде следващата продукция, която той ще заснеме.

Работата по сценария ще приключи до няколко месеца и в най-добрия случай дотогава ще стане ясно дали Брад Пит ще се присъедини към вече потвърдения Том Круз.

Според последните слухове намерението на 20th Century Fox е “Go Like Hell” да бъде напълно завършен до края на 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.