Жената в черно” с две продължения?

30.12.2013 г.
“Жената в черно” с две продължения? След края на хитовата поредица “Хари Потър”, англичанинът Даниел Радклиф насочи вниманието си към филмовата адаптация на популярния свръхестествен роман “Жената в черно”.

Лентата на режисьора Джеймс Уоткинс изненада с доброто си представяне по световните киноекрани и впоследствие се нареди сред най-печелившите британски хоръри на всички времена. Имайки предвид този впечатляващ успех, не бе изненадващо, когато от компанията Hammer Films оповестиха, че планират да направят продължение, което ще продължи зловещата история за мистериозната жена в черно.

Официалното заглавие на втората част е “Жената в черно 2: Ангел на смъртта”, а световната й премиера ще се състои през месец февруари, 2014-та година. Действието на филма се развива 40 години след описаните събития в оригинала и за момента единственото, което се знае за сюжета е, че той ще се фокусира върху млада двойка и няколко деца, които се нанасят в старинното имение “Ийл Марш” (където се развиваше и действието на първия филм).

Преди около една година се появиха слухове, че Даниел Радклиф ще се появи за кратко в “Ангели на смъртта”, но все още няма официално потвърждение от страна на Hammer Films. За сметка на това президента на студиото Саймън Оукс разкри малко по-рано днес, че “Жената в черно” ще бъде превърнат във франчайз от няколко отделни филма.

Оукс: “Ако вторият филм е успешен, ще направим и трети. Филмов франчайз не се създава с натискане на копче. Трябва да получиш подкрепата на зрителите. Това, което мога да кажа със сигурност е, че планираме да направим трета и четвърта част на “Жената в черно”. Всичко обаче зависи от това какви ще бъдат приходите на първото продължение.”

За направата на “Жената в черно 2” беше отпуснат сравнително малък бюджет от около 20 милиона долара и имайки предвид силното представяне на оригиналната лента (приходи от над 130 милиона долара) може да се каже, че втората част също ще донесе печалба на британското студио.

Тъй като е все още прекалено рано, не се знае нищо за плановете на продуцентите относно третата и четвърта част.

По-конкретни детайли за бъдещите филми от поредицата ще бъдат разкрити след като се състои световната премиера на “Жената в черно 2”. Лентата на режисьора Томас Харпър тръгва по кината от 13-ти февруари, 2014-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.