Нова информация за комиксовата лента “Батман срещу Супермен”

08.01.2014 г.
Нова информация за комиксовата лента “Батман срещу Супермен”През лятото на 2013-та година почитателите на Батман и Супермен бяха зарадвани от новината, че двамата популярни герои на DC Comics ще се появят заедно на големия екран в продължението на комиксовата лента “Човек от стомана”. Английският актьор Хенри Кавил ще се завърне за втори път в ролята на Супермен, а след седмици изпълнени с множество слухове и спекулации стана ясно, че в образа на Брус Уейн/Батман ще се превъплъти двукратният носител на “Оскар” Бен Афлек.

Неофициалното заглавие на предстоящата продукция е “Батман срещу Супермен” и очакванията са, че снимките ще стартират до два месеца в покрайнините на канадския град Торонто.

Създателят на “Човек от стомана” Зак Снайдър отново сяда на режисьорския стол, а от студиото Уорнър Брос ще отпуснат бюджет за снимки и реклама от над 200 милиона долара.

Към вече потвърдените Бен Афлек и Хенри Кавил ще се присъединят още Ейми Адамс, Лорънс Фишбърн, Даян Лейн и 28-годишната Гал Гадот, която бе избрана за ролята на популярната комиксова героиня Жената-чудо. В лентата се очаква да се появи и познатия от “Конан варварина” Джейсън Момоа, но за момента не се разкрива какъв ще бъде неговия персонаж.

За сметка на това вече се знае, че въпреки участието на няколко други комиксови персонажи “Батман срещу Супермен” ще се фокусира основно върху преживяванията на Кларк Кент/ Супермен.

Според източници от Уорнър Брос (цитирани от сайта Batman-on-Film) Жената-чудо и Батман ще бъдат по-скоро поддържащи персонажи във филма и намерението на студиото е те да се сдобият със свои отделни продукции в следващите няколко години. Заедно с тази информация беше разкрито, че отрицателните герои в “Батман срещу Супермен” ще бъдат двама – популярния злодей Лекс Лутор и друг персонаж от вселената на Супермен, чиято самоличност все още не се разкрива.

За ролята на Лутор продуцентите се опитват да привлекат номинирания за “Оскар” Хоакин Финикс, но за момента не се знае дали се е стигнало до подписване на договор за участие.

“Батман срещу Супермен” ще се разпространява в триизмерен и IMAX формат, а освен режисьор на филма Зак Снайдър е продуцент в партньорство с Кристофър Нолан (“Черният рицар”).

В следващите няколко седмици от студиото Уорнър Брос ще разкрият и имената на останалите актьори, които ще се появят във високобюджетната продукция.

“Батман срещу Супермен” тръгва по кината в целия свят от 17-ти юли, 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.