Стартираха снимките на “Междузвездни войни: Епизод VII”

20.05.2014 г.
Стартираха снимките на “Междузвездни войни: Епизод VII”Преди малко повече от две седмици студиото Уолт Дисни потвърди официално, че Харисън Форд, Марк Хамил и Кари Фишър ще бъдат част от актьорския състав на високобюджетната седма част от поредицата “Междузвездни войни”. Овакантената от Джордж Лукас режисьорска позиция на филма е заета от създателя на “Пропадане в мрака” Джей Джей Ейбръмс, а освен вече споменатите актьори на екран ще видим още Анди Съркис, Оскар Айзък и ветерана Макс фон Сидов.

Очакванията относно епизод VII “Междузвездни войни: Силата се пробужда” са без съмнение големи и въпреки че информацията за сюжета е оскъдна вече се знае, че световната премиера на лентата ще се състои в края на 2015-та година. За рекламата и филмирането на лентата беше отпуснат бюджет от над 200 милиона долара, а малко по-рано днес от продуцентския екип оповестиха, че снимките вече са започнали в покрайнините на Лондон.

От продуцентската компания на Джей Джей Ейбръмс "Bad Robot" разкриха, че работата по лентата протича по график и заедно с тази информация беше разпространена снимка на официалната филмова клапа на продукцията.

Харисън Форд, Марк Хамил и Кари Фишър се завръщат отново в ролите на Хан Соло, Люк Скайуокър и принцеса Лея, а според последната информация от Уолт Дисни действието на “Епизод VII” ще се развива точно 30 години след случилото се в “Междузвездни войни VI: Завръщането на джедаите”.

Любимите на феновете персонажи Чубака, C-3PO и R2-D2 за пореден път ще играят важна роля в сюжета на лентата, но както може да се очаква от студиото отказват да разкрият по-конкретна информация по въпроса.

Сценарият на седмата част е написан от Лорънс Каздън (“Уайът Ърп”) и режисьора Джей Джей Ейбръмс, а актьорският състав е допълнен от младите изпълнители Донъл Глийсън (“Въпрос на време”), Дейзи Ридли (“Тих свидетел”) и Адам Драйвър (“Линкълн”).

От Уолт Дисни заявиха, че лентата ще бъде последвана не само от директни продължения, но най-вероятно и от няколко “странични” продукции, които ще се фокусират основно върху преживяванията на персонажи като Йода, Хан Соло и Боба Фет.

“Междузвездни войни: Епизод VII” тръгва по кината в целия свят от 18-ти декември, 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.