Никол Кидман и Рийз Уидърспун в черната комедия “Големи малки лъжи”

11.08.2014 г.
Никол Кидман и Рийз Уидърспун в черната комедия “Големи малки лъжи”Публикуваният преди близо две седмици роман на писателката Лиан Мориарти “Големи малки лъжи” (“Big Little Lies”) бързо намери място в престижния списък на вестник “Ню Йорк Таймс” за най-успешните нови литературни произведения. Постигнатият успех привлече вниманието на Холивуд и вече е потвърдено, че до три години книгата ще бъде пренесена на големия екран.

По филмовата адаптация ще работят продуцентските студия Blossom Films и Pacific Standard, а две от главните роли ще бъдат поверени на носителките на “Оскар” Никол Кидман и Рийз Уидърспун.

Бъдещата игрална версия на “Големи малки лъжи” бива описвана като “черна комедия за група австралийски майки, които - след инцидент със счупено токче - се оказват замесени в ситуация със смъртоносни последици.”

Освен че ще изиграят ролите на две от майките, Кидман и Уидърспун ще бъдат и изпълнителни продуцентки на лентата. До момента двете актриси не са участвали заедно във филм, но от друга страна имат значителен опит в комедийния жанр – Кидман има участия в ленти като “Жена назаем”, “Омагьосване” и “Приложна магия”, а Уидърспун изигра главните роли в “Сватбен сезон”, “Истина ли е ...” и двете части на “Професия блондинка” (2001 и 2003 г.).

“Големи малки лъжи” все още няма режисьор и работата по сценария тепърва предстои да започне. В момента Рийз Уидърспун и Никол Кидман са единствените потвърдени за участие актриси.

Авторката на романа-първоизточник Лиан Мориарти ще участва активно в разработването на филмовата адаптация. До края на тази година ще стане ясно и кой ще седне на режисьорския стол.

Ако всичко протече по план, снимките на “Големи малки лъжи” ще стартират през втората половина на 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.