От Bad Robot ще разпространяват “Мазето”

27.08.2014 г.
От Bad Robot ще разпространяват “Мазето”Освен като режисьор на филми като “Пропадане в мрака” и предстоящия “Междузвездни войни: Силата се пробужда”, Джей Джей Ейбръмс е известен в киносредите и като съосновател на продуцентската компания Bad Robot. Сред най-известните заглавия от каталога на компанията са четвъртата част от поредицата “Мисията невъзможна” ("Мисията невъзможна: Режим Фантом"), романтичната комедия “Сутрешен блок” и изненадващият хит от 2008-ма година “Чудовищно”.

Сега към този списък може да бъде причислен и апокалиптичния трилър “Мазето” (“The Cellar”), чиито снимки се очаква да стартират до края на тази година. Режисурата на лентата е поверена на дебютанта Дан Трактенбърг, а за изпълнители на двете главни роли са привлечени Джон Гудман (“Големият Лебовски”) и Мери Елизабет Уинстед (“Умирай трудно 4.0”).

Джей Джей Ейбръмс ще бъде продуцент на “Мазето” и въпреки че става дума за апокалиптична история, филмът няма да бъде високобюджетен. Историята ще разказва за младо момиче, което след тежка автомобилна катастрофа губи съзнание и се събужда в изолирано мазе. Освен нея в помещението се намира и възрастен мъж, който я информира, че целият свят е бил унищожен от внезапно ядрено нападение.

Мери Елизабет Уинстед ще изиграе ролята на младото момиче, а Джон Гудман ще се превъплъти в образа на мистериозния възрастен мъж.

Любопитно е да се отбележи, че и двамата актьори имат опит с филми от трилър-жанра. Уинстед бе част от актьорските състави на “Последен изход 3” и римейка “Нещото”, а Гудман изигра една от главните роли в небеизвестния свръхестествен трилър от 1998-ма година “Падналият ангел”.

От Bad Robot ще разпространяват “Мазето” по света в партньорство с гиганта Парамаунт Пикчърс, а до два месеца се очаква да стане ясно и кои други актьори ще се присъединят към продукцията.

Вече завършеният сценарий на трилъра е написан от Матю Стъкън (“G.I. Joe: Изгревът на Кобра”), Джош Кембъл (“Ван Хелсинг”) и Дан Кейси (документалния късометражен "Simon Says: The Fall of a Knight").

Освен Джей Джей Ейбръмс, продуцент на “Мазето” ще бъде и Брайън Бърк (“Чудовищно”).

Ако всичко протече по план, трилърът ще се завърти по кината през втората половина на 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.