Майкъл Бей подготвя филм за терористичното нападение в Бенгази през 2012-а

31.11.2014 г.
Майкъл Бей подготвя филм за терористичното нападение в Бенгази през 2012-аКоординираното терористично нападение над американското посолство в либийската столица Бенгази бе едно от най-дискутираните събития на 2012-та година. Продължилата няколко часа атака отне живота на четирима души, сред които и посланикът на САЩ в Либия Джон Кристофър Стивънс. Темата продължава да предизвиква сериозни дебати в Съединените щати, а мащабното разследване на ФБР все още не е приключило.

Холивуд винаги е изпитвал интерес към подобни събития и само преди няколко часа официален източник от Парамаунт Пикчърс (цитиран от Hollywood Reporter) разкри, че студиото разработва игрален филм за нападението в Бенгази. Официалното заглавие на драмата е “13 часа”, а вече завършеният сценарий е базиран на книгата на писателя Мичъл Зуков “Thirteen Hours: A Firsthand Account of What Really Happened in Benghazi”.

Все още не се споменават актьорски имена, но за сметка на това от Парамаунт Пикчърс заявиха, че ако всичко протече по план, на режисьорския стол на продукцията ще седне създателят на “Армагедон” и “ОстровътМайкъл Бей.

В момента името на Бей се свързва с няколко мащабни холивудски проекта, но - според слуховете - именно “13 часа” ще бъде следващият филм на 49-годишния продуцент и режисьор. Историята на бъдещата лента ще се фокусира върху шестима от охранителите на щатското посолство в Либия, които в деня на нападението са се борили в продължение на няколко часа срещу ислямските терористи.

Любопитно е да се отбележи, че за Майкъл Бей това ще бъде трети игрален филм (след “Пърл Харбър” и “Кръв и пот”), който е вдъхновен от истински събития. Бюджетът на “13 часа” ще e в рамките на 30-40 милиона долара, а самият филм ще бъде заснет в суровата стилистика на заглавия като “Враг номер едно”, “Арго”, “Кралството” и “Скалата”. Адаптираният сценарий на “13 часа” е дело на Чък Хоугън, който е работил по хитовия трилър на Бен Афлек “Градът” и актуалния в момента телевизионен сериал на Гилермо дел Торо “Щамът”.

Преговорите между Майкъл Бей и началството на Парамаунт Пикчърс протичат в момента и до няколко седмици ще стане ясно със сигурност дали ще се стигне до подписване на договор между двете страни.

В най-добрия случай, снимките на “13 часа” ще стартират през 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.