Кратко интервю с Даниел Радклиф за новата кино адаптация на романа “Франкенщайн” и "Рога"

05.11.2014 г.
Кратко интервю с Даниел Радклиф за новата кино адаптация на романа “Франкенщайн” и През есента на 2015-та година по кината в целия свят ще тръгне дълго подготвяната от 20th Century Fox филмова адаптация на популярния роман “Франкенщайн”. Двете главни роли във високобюджетната продукция са поверени на звездата от поредицата “Хари Потър” Даниел Радклиф и познатия от “Х-Мен: Първа Вълна” Джеймс Макавой.

Снимачният период приключи на 20-ти март, тази година, като по-голямата част от снимките протекоха в небеизвестните британски филмови студия “Longcross” и “Twickenham”. Новият “Франкенщайн” ще се различава от предишните екранизации на романа по това, че историята ще бъде разказана от гледната точка на Гърбушко – довереният помощник на ексцентричния учен Виктор Вон Франкенщайн. В ролята на Гърбушко (познат още като Игор) ще видим Даниел Радклиф, а Джеймс Макавой се превъплъщава в образа на Виктор Франкенщайн.

В края на 2013-та година сценаристът на “Франкенщайн” Макс Ландис (“Хроники”) описа проекта като “забавен, страшен, тъжен и трогателен филм”, а сега Даниел Радклиф разкри по-детайлна информация за историята и персонажите.

Ето какво заяви 25-годишният актьор, докато рекламираше филма “Horns” ("Рога") покрай премиерата му:

“Бих описал нашата версия на “Франкенщайн” не като хорър, а като приключенски филм с хорър елементи, който отчита всички предишни екранизации на тази история. Наскоро успях да видя ранна версия на филма и беше доста интересно. Зрителите този път ще станат свидетели на нещо много динамично и вълнуващо!

Смятам, че това, което отличава нашата версия от останалите, е връзката между моя герой Игор и Виктор Франкенщайн. Те са съвсем различни, но имат нужда един от друг. В началото Виктор спасява Игор от неговия ужасен живот и му дава шанс да започне наново. Но има определени моменти, които поставят на изпитание лоялността на Игор. На практика става дума за приятелство и отношения, които еволюират на фона на странни експерименти.”

На въпроса дали ще видим на екран известното чудовище на Франкенщайн, Радклиф отговори:

“В нашия филм чудовището се появява в самия край. Историята е за това, как се стига до идеята за създаването на това същество. Има много екшън моменти, има хумор, има и хорър елементи. Не мисля, че досега е бил правен такъв филм за Франкенщайн. И определено има значителни разлики между романа и филма, който ние заснехме.

Имах проблеми с продуцентите, когато казах това за първи път, но ще го кажа пак - ако харесвате романа и искате стриктно придържане към написаното, тогава ще намразите нашия филм. Но ако хората са подготвени за нещо по-различно и нетрадиционно, то мисля, че те ще се забавляват.”

Режисьор на новия “Франкенщайн” е англичанинът Пол Макгигън, който е най-известен с работата си по криминалния трилър от 2006-та година “Късметът на Слевин”.

Освен вече споменатите Даниел Радклиф и Джеймс Макавой, във филма участват още Андрю Скот (“Спасяването на редник Райън”), Джесика Браун Финдли (“Имението Даунтън”) и Даниъл Мейс (“Приключенията на Тинтин 3D”).

“Франкенщайн” тръгва по световните киноекрани от 2-ри октомври 2015-та година.
Copyright © 2023 Dir.bg.