Петият филм за Джейсън Борн ще се завърти по кината през 2016-та

11.11.2014 г.
Петият филм за Джейсън Борн ще се завърти по кината през 2016-таПреди два месеца феновете на поредицата “Борн” бяха зарадвани от новината, че се подготвя нов филм за титулярния бивш агент на ЦРУ, в който главната роля отново ще бъде изпълнена от Мат Деймън. Режисурата на бъдещата лента е поверена на създателя на втората и трета част от франчайза Пол Грийнграс, а работата по сценария протича в момента.

От компанията Юнивърсъл Пикчърс все още не коментират разработването на следващия “Борн”, но за сметка на това самата звезда на поредицата разкри кога зрителите ще могат да гледат завършения филм.

В кратко интервю за E! News Мат Деймън обяви, че петият филм от франчайза ще тръгне по кината през 2016-та година. Камерите на продукцията ще се завъртят през есента на 2015-та година и до няколко месеца ще стане ясно кои други актьори ще се появят на екрана.

Деймън: “Единственото, което очаквах, бе Пол Грийнграс да каже “Да!”. Без него нямаше да правя нов “Борн”. Ще снимаме през есента на следващата година и филма ще излезе през 2016-та.”

Все още не се знае дали бъдещият екшън трилър ще бъде свързан с предишната част от поредицата “Наследството на Борн” (чийто сюжет се фокусираше върху правителствения агент Арън Крос, изигран от Джереми Ренър).

За момента Мат Деймън, режисьорът Пол Грийнграс и продуцентът Патрик Кроули (“Орлово око” с изпълнителен продуцент Стивън Спилбърг) са единствените, чиито имена се свързват с “Борн 5”. Повече детайли за разработваната продукция се очаква да бъдат разкрити през първите месеци на следващата година.

Ако всичко протече по план, “Борн 5” ще се завърти по кината през лятото на 2016 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.