Тарантино се оттегля от киното след десетия си филм

12.11.2014 г.
Тарантино се оттегля от киното след десетия си филмСлед няколко седмици Куентин Тарантино ще започне да снима приключенския уестърн “Омразната осморка” ("The Hateful Eight"), в който главните роли са поверени на Чанинг Тейтъм, Кърт Ръсел, Майкъл Медсън и Самюъл Джаксън. Бюджетът на филма се равнява на 44 милиона долара, а историята ще разказва за напрежението между няколко души, които се оказват в капан след появата на силна снежна буря.

Разработваният от две години уестърн ще бъде осмия пълнометражен филм на Тарантино и по думите на самия режисьор, планът му е да заснеме още две игрални ленти, преди да се пенсионира от света на киното.

През изминалите няколко години Тарантино нееднократно обявяваше, че има намерение да се оттегли, но - подобно на ситуацията с “пенсионирането” на Стивън Содърбърг - повечето хора не смятаха, че това ще се случи.

С надеждата да разясни ситуацията, 51-годишният режисьор поговори за плановете си по време на протичащото в момента в Санта Моника тървовско изложение "American Film Market". По време на кратко интервю създателят на “Криминале” ("Pulp Fiction", 1994) потвърди за пореден път, че след десетия си игрален проект той ще сложи край на своята филмова кариера.

Тарантино: “Не смятам, че трябва да стоиш на сцената, докато хората започнат да те молят да слезеш. Аз искам да сложа край, докато съм все още в добра форма. Режисирането е за по-младите хора, а и на мен ми харесва идеята да оставя филмография от десет филма.
Не искам да противореча на хората, които мислят по друг начин, но това е моето виждане. Ако достигна до десетия си филм и не го проваля по някакъв начин, то това ще бъде един добър начин да сложа край на кариерата си.”

Има слухове, че деветият филм на Тарантино ще бъде третата част на “Убий Бил” - "Kill Bill: Vol. 3", но за момента няма официален коментар по въпроса.

Повече детайли за бъдещите проекти на режисьора ще бъдат разкрити, след като приключат снимките на “Омразната осморка”.
Copyright © 2024 Dir.bg.