"Люси" става "Бензин" - режисьорски дебют на Асен Блатечки

21.11.2014 г.
Димитър Митовски от продуцентска компания “Камера” събира екипа си и се завръща на снимачната площадка в началото на новата година, съобщава 24 часа. Митовски ще възобнови работа по кинолентатаБензин”.

Това е филмът, който Асен Блатечки започна да снима миналата година с работно заглавие “Люси” и с участието на актьора Калин Врачански. Междувременно обаче, през лятото на 2014 г. излезе хитовият екшън на Люк Бесон под същото заглавие - "Люси".

Екшънът “Бензин” е режисьорски дебют на Асен Блатечки и бившата му приятелка Катерина Горанова.

Снимките спряха още през пролетта, но не заради връзката на актьора с Диляна Попова - тогава на Митовски и съдружниците му Димитър Гочев и Росен Цанков беше претрупана с работа: завършваше сериалите “Под прикритие”, “Фамилията” и “Революция Z”. Малко по-късно избухна и скандал заради неизплатени от продуцентите актьорски хонорари. За капак, момичето в главната женска роля Лиляна Станаилова забременя и е в очакване на първото си дете.

Сега проектът за филма “Бензин” е отново актуален, сюжетът му е за автомобилни състезатели. С актьорски роли в него, Блатечки и Врачански се качват на скъпи спортни коли и заснемат каскади с гонки, като по този начин лентата прилича на българска версия на американския кинохит "Бързи и яростни".

Сюжет:
Гениалният автомобилен механик и състезател в нелегални гонки Дим получава като подарък любимата си ретро кола от своята годеница. Те решават да започнат нов живот, но шефът на Дим - богат и властен човек, замесен в контрабанда на злато - прави необходимото Дим да остане в бизнеса. Години по-късно Дим живее единствено с мисълта за отмъщение за загубения си живот и се връща към себе си, като реставрира една кола -  любимата си мазда "Люси".

Лентата е продуцирана от Камера ООД със съдействието на ИА НФЦ. Оператори са Димитър Гочев и Радослав Гочев, сценарият е на Алексей Кожухаров.

Асен Блатечки и Калин Врачански са лични приятели в живота, играят и заедно от 2011 г. на театрална сцена в пиесата "За мишките и хората", на която режисьор е отново Блатечки, както и си партнираха в сериала "Стъклен дом" (2010 -2012 г.).
Copyright © 2024 Dir.bg.