Победителите в "Златна бленда" 2014

23.11.2014 г.
Победителите в На церемония вчера в Sofia Event Center бяха обявени победителите в зрителския интернет конкурс "Jameson Златна бленда". Церемонията ще бъде излъчена тази вечер от 22 ч. на запис от телевизионния канал bTV Cinema.

Регламентът на конкурса първо изисква съгласие на продуцентите, но преди десет дни Асоциацията на телевизионните продуценти реагира остро срещу организирания за втора година конкурс, като в декларация го обяви за непредставителен и за рекламна кампания.

Така или иначе, журито даде две свои специални награди - на "Съдилището" на Стефан Командарев за филм на годината и "Четвърта власт" на БНТ за сериал на годината.

БНТ спечели общо 7 приза. За любим сериал на публиката бе обявен "Под прикритие", в категория „Лошото момче на България“ бе отличен актьорът Мариан Вълев (Куката от "Под прикритие"), за "Най-запомнящата се реплика от български сериал" бе определена тази на Захари Бахаров (като Иво Андонов от "Под прикритие") - „Много предатели, брат!“, а за "Най-добра сюжетна история" зрителите са определили драматичната развръзка на войната между комисар Попов (Владимир Пенев) и мафиота Джаро (Михаил Билалов) от същия сериал. „Най-добра екшън сцена“ също принадлежи на "Под прикритие" - зрелищното преследване на Петър Туджаров от екипа на инспектор Попов из улиците на Свети Влас от четвъртия сезон на поредицата.

"Откритието" на отминалата телевизионна година е Ивайло Захариев, изиграл ролята на ченге под прикритие в сериала на БНТ. ”Ивайло е откритие на БНТ с дебюта си във филма “№1“, което му отвори пътя към каста в сериала” разкри историята на избора на главния герой на “Под прикритие” Боряна Пунчева, ръководител на “Студио Екран” .

В категорията "Най-добър филм", отличието на публиката за втора поредна година донесе награда на режисьора Ники Илиев - за "Живи легенди".

Кралица на комедията стана Татяна Лолова в ролята на мама Еми от ситкома "Домашен арест" на bTV, а "Фатална жена" - Диляна Попова в ролята на учителката по физическо Маринова от сериала "Революция Z", също на bTV.

Най-гореща двойка, според гласувалите в Интернет, е тази на Георги Кадурин и Стефка Янорова (в ролите на Цеков и Пешева от "Революция Z" на bTV).

На снимката: екипът на сериала “Четвърта власт” - режисьорите Димитър Коцев-Шошо и Стоян Радев, актьорите Атанас Атанасов, Мила Парушева и Анастасия Неделчева, изпълнителният продуцент Найо Тицин.
Снимка: Емил Колев, "Хайлайф"
Copyright © 2024 Dir.bg.