Задава се нов филм от франчайза “Планетата на маймуните

25.11.2014 г.
Задава се нов филм от франчайза “Планетата на маймуните”Със световните си приходи от малко над 700 милиона долара, тазгодишният научнофантастичен екшън “Зората на планетата на маймуните” се превърна в най-успешния филм от стартиралия преди близо половин век франчайз “Планетата на маймуните”.

От компанията 20th Century Fox вече дадоха зелена светлина за направата на още едно (все още неозаглавено) продължение, чиято премиера е насрочена за летния сезон на 2016-та година.

На режисьорския стол на бъдещия сай-фай-екшън ще седне създателят на “Зората на планетата на маймуните” Мат Рийвс, а сценарият вече се пише от Марк Бомбак (“Умирай трудно 4.0”) съвместно с Мат Рийвс - отново по романа "La Planète des Singes" ("Планeтата на маймуните") от 1963 г. на френския писател Пиер Бул.

Също както в предишните две части от поредицата, една от основните атракции в предстоящия филм ще бъде шимпанзето Цезар, което отново ще се появи на екран благодарение на гласа на английския актьор Анди Съркис (“Властелинът на пръстените”) и специалистите по визуални ефекти от студиото на Питър Джаксън “Weta Digital”. Съркис вече е подписал договора за участие в новото продължение и, по думите му, поредицата ще реализира поне още три филма.

Ето какво заяви актьорът в интервю за MTV:
“Все още е много рано и не знам какво точно ще се случи в следващия филм. Но знам, че целта на всички е еволюцията на тези персонажи да не спира. Това приключение ще продължи с още три филма, а може и повече. Така че не всичко ще бъде разкрито в следващия филм. Важното е, че ние със сигурност ще продължим да работим по тази поредица. В момента обаче все още не знам по кой път ще поемем.”

За момента Анди Съркис е единственият актьор, който със сигурност ще участва в разработваната нова част от поредицата. Снимките на лентата ще стартират през следващото лято, а бюджетът със сигурност ще надвишава сумата от 150 милиона долара. Продуцентската четворка е същата като на "Възходът на планетата на маймуните" и на "Зората на планетата на маймуните" - Питър Чернин, Дилън Кларк, Аманда Силвър и Рик Джафа.

Американската премиера на следващия “Планетата на маймуните” ще се състои на 29 юли 2016 година. Филмът ще се прожектира в триизмерен формат.

Ако изключим петте екранизации между 1968 и 1973 г., по-съвременната поредица се състои от следните заглавия:
- "Планетата на маймуните" (2001), реж. Тим Бъртън;
- "Възходът на планетата на маймуните" (2011), реж. Рупърт Уайът;
- "Зората на планетата на маймуните" (2014), реж. Мат Рийвс;
- (неозаглавен проект за продължение), 2016, реж. Мат Рийвс.
Copyright © 2024 Dir.bg.