Warner Bros. и “Фантастични животни” на Джоан Роулинг

27.11.2014 г.
Warner Bros. и “Фантастични животни” на Джоан РоулингПреди една година феновете на поредицата “Хари Потър” бяха зарадвани от новината, че английската писателка Джоан К. Роулинг и студиото Уорнър Броз. ще пренесат на големия екран "Fantastic Beasts and Where to Find Them" (Фантастични животни и къде да ги намерим) – магьоснически роман, публикуван през март 2001 г. като допълнение към първите четири от 7-те романа за Хари Потър, чието действие се развива в познатата от тях вселена.

Предстоящият приключенски фентъзи филм все още не разполага с актьорски състав, но за сметка на това стана ясно, че работата по сценария вече е приключила.
По адаптирането на книгата работеше самата Роулинг, а за режисьор на амбициозната лента бе избран Дейвид Йейтс (заснел последните четири части от франчайза “Хари Потър”).

Снимките ще започнат през летния сезон на 2015-та година и вече се знае, че лентата ще бъде последвана от две директни продължения. Продуцентът на филмовата поредица “Хари Потър” - Дейвид Хейман - ще надзирава снимките на “Фантастични животни и къде да ги намерим” и по думите му, вече завършеният сценарий е “прекрасен”.

Хейман: “Все още сме в ранен стадий, но Джей Кей е написала един прекрасен сценарий. Дейвид Йейтс ще режисира филма и започваме да снимаме през следващата година. Изключително вълнуващо е.”

Филмовата адаптация на “Фантастични животни и къде да ги намерим” ще се фокусира върху преживяванията на мистериозния писател Нют Скамандър, който преди да се присъедини към Министерството на магиите е прекарал няколко години в училището за магьосници “Хогуортс” (което е познато от “Хари Потър”).
Действието на филма ще се развива 70 години преди събитията, описани в “Хари Потър и философският камък” (2001 г.) - главният герой, изигран от Даниел Радклиф, тогава чете в училище книгите на Нют Скамандър. В историята ще присъстват магьосници, вещици, свръхестествени същества и магии, които са вече познати на Потър-феновете.

Кастингите вече започнаха и до няколко месеца ще стане ясно кои актьори ще изиграят главните роли.

Световната премиера на филма е насрочена за 18 ноември 2016 година, а двете му продължения ще тръгнат по кината съответно през 2018-та и 2020-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.