Режисьорският дебют на Роберто Орси в "Стар Трек 3" се отменя

06.12.2014 г.
Режисьорският дебют на Роберто Орси в Известният холивудски сценарист и продуцент от мексикански произход Роберто Орси напуска комсическите кораби USS Enterprise и няма да режисира третия филм от съвременната версия на"Стар Трек". За това първо съобщи уеб сайтът Deadline Hollywood (собственост на PMC - "Penske Media Corporation" на американския медиен и пъблишинг предприемач Джей Пенски).

Роберто Орси написа и копродуцира първите два филма - "Стар Трек" (2009) и "Пропадане в мрака" (2013), като адаптира за кино сценариите на създателя на няколкото телевизионни поредици "Star Trek" през 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години - Джийн Родънбери.

Причината за напускането на Орси е неясна.
На режисьорския стол ще седне вероятно Джъстин Лин ("Бързи и яростни 4" 2009, "Бързи и яростни 6" 2013). Премиерата на лентата е обявена за 8 юли 2016 г.

Роберто Орси бе получил работата, след като Дж. Дж. Ейбръмс се оттегли заради ангажимента си по "Междузвездни войни: Силата се пробужда" (2015). Така, на "Paramount Pictures" и продуцентите от "Skydance Productions" се налага да действат бързо и да намерят нов режисьор, тъй като “Star Trek 3″ е планиран за екран през 2016 г. За овакантения пост, в шортлистата вече се спрягат имената на англичанина Едгар Райт ("Горещи палки", "Скот Пилгрим с/у света", "Краят на света") и на други кандидати.

Все пак Орси ще остане в рамките на проекта като продуцент заедно с Дж. Дж. Абрамс. По последната версия на сценария работят двама дебютанти - Патрик Маккей и Джон Пейн.

Вторият филм от франчайза - "Star Trek Into Darkness", разпространен в България от Форум Филм под името "Пропадане в мрака" - снесе 467.4 милиона долара в глобални продажби (229 милиона от кината в САЩ) при разходи от $185 милиона.

Вижте и материал за "Star Trek 3" от август тази година за краткото пребиваване на Орси на режисьорския стол.
Copyright © 2024 Dir.bg.