Днес обявяват номинациите за „Златен глобус”, 5 от 17 анимации

11.12.2014 г.
Днес обявяват номинациите за „Златен глобус”, 5 от 17 анимацииАсоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд обяви списъка със заглавия в категорията „най-добър анимационен филм”, от който ще бъдат избрани петте кандидата за „Златен глобус” сред анимациите.

Списъкът включва 14 американски филма, един руски, един италиански и един японски. Номинираните ще станат ясни днес, а церемонията по връчване на наградите ще се проведе на 11-ти януари 2015 г.

Ето и 17-те кандидата:

L'arte della felicità (The Art of Happiness) (Италия)
Героичната шесторка
Книгата на живота
Кутийковците
Cheatin’
Henry & Me
The Hero of Color City
Как да си дресираш дракон 2
LEGO: Филмът
Мистър Пибоди и Шърман
Пингвините от Мадагаскар
Камбанка и феята пират
Самолети: Спасителен отряд
Рио 2
Снежната кралица 2 (Русия)
Song of the Sea
The Tale of the Princess Kaguya (Япония).

За допускане в надпреварата в категорията за анимация не се допускат филми, при които анимирането на главните герои е по-малко от 75%. Изисква се още всеки анимиран образ да е създаден или манипулиран от аниматор чрез рисуване на ръка, stop motion, пикселизация, анимиращ софтуер или подобна техника; не се допуска самостоятелна motion capture, при която аниматорът не манипулира кадър по кадър.

Номинациите за "Златен глобус" ще бъдат излъчвани пряко по телевизия NBC в шоуто "Today". За тяхното представяне са привлечени имена като Кейт Бекинсейл, двукратно номинираният Питър Краус, Пола Патън и Джереми Пивън (5-кратно номиниран). Към четиримата презентатори при обявяването ще се присъединят Тео Кингма (президент на Асоциацията) и "Мис Златен глобус" Гриър Грамър. Ще бъдат разкрити номинациите в общо 25 категории за най-доброто в киното и телевизията.

72-рите награди Златен глобус ще бъдат водени през януари от две дами - Тина Фей и Ейми Поулър, за трети пореден път.
Copyright © 2024 Dir.bg.