Подготвя се нова филмова версия на телевизионния сериал “Маями Вайс

18.12.2014 г.
Подготвя се нова филмова версия на телевизионния сериал “Маями Вайс”Продуцираният от Майкъл Ман телевизионен сериал “Мaями Вайc” (1984) се нареди сред най-емблематичните и дискутирани поредици на 80-те години. С надеждата да поднови зрителския интерес към историята на детективите Крокет и Тъбс, Ман пое режисурата на високобюджетна филмова адаптация на сериала, която се завъртя по кината през 2006-та година. За главните роли в пълнометражния “Маями Вайс” бяха привлечени Колин Фарел и Джейми Фокс, а от студиото Юнивърсъл Пикчърс отпуснаха бюджет за снимки от 135 милиона долара.

За съжаление на продуцентите обаче, филмовата адаптация на “Маями Вайс” не успя да натрупа очакваните приходи  въпреки звездния актьорски състав, силната рекламна кампания и големия брой почитатели на сериала-първоизточник. Разочароващите приходи от кинопрожекциите (равняващи се на 164 милиона долара) бяха и основната причина, поради която от Юнивърсъл Пикчърс не дадоха зелена светлина на планираното от Майкъл Ман директно продължение на филма.

Но въпреки финансовия провал на първата филмова адаптация, от студиото не са се отказали от марката “Miami Vice”. Неназован източник от Юнивърсъл (цитиран от сайта LatinoReview) разкри, че в момента се провеждат срещи със сценаристи и се обменят идеи за нова пълнометражна филмова версия на сериала.

Все още не се разкриват по-конкретни детайли за новия “Маями Вайс” и една от малкото потвърдени информации е, че Майкъл Ман не участва в разработването на филма и работата по сценария тепърва предстои да започне. Тъй като е все още прекалено рано, не се знае кои актьори биха изиграли двете главни роли на детективите от Маями - Джеймс “Сони” Крокет и Рикардо “Рико” Тъбс.

Според сайта LatinoReview, планът на Юнивърсъл Пикчърс е бъдещият “Маями Вайс” да бъде само първата част от нов филмов франчайз.

Допълнителна информация за подготвяната криминална лента се очаква да бъде разкрита през първите месеци на 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.