ФБР: "Северна Корея стои зад хакерите", Обама: "Сони сгрешиха, като спряха филма"

20.12.2014 г.
ФБР:
Президентът на САЩ даде пресконференция вчера - часове, след като ФБР официално обвини Северна Корея за хакерските атаки и бруталните заплахи срещу Sony Pictures Entertainment.

Барак Обама заяви: "Иска ми се първо да бяха разговаряли с мен, преди да дръпнат шалтера. Мисля, че направиха грешка". Това съобщи на нацията президентът от Белия дом. Пресконференцията бе планирана отдавна и е последната за годината, преди Обама да излезе в отпуска със семейството си.

"Не може да имаме общество, в което някакъв диктатор от някакво място да налага цензура тук, в Съединените щати. Ако някой ще заплашва хората заради сатирична комедия, то представете си какво би станало, ако видят документален филм или политически филм, който не харесват"? Това не сме ние, това не е Америка. Съчувствам, че една частна компания е загрижена за възможните си загуби, но ми се ще първо да бяха говорили с мен. Не се примирявайте с такива криминални атаки!" - подчерта президентът на САЩ.

"Виждате за какъв режим говорим тук. Те причиниха много загуби и ние ще отвърнем! Ще отвърнем пропорционално и ще отвърнем на място и във време, което ние изберем.
Току-що потвърдихме, че е била Северна Корея и разработваме различни варианти за отговор, които ще ми бъдат представени".

Запитан дали ще изгледа филма "Убийствено интервю" символично, Обама отговори уклончиво. "Имам дълъг списък за гледане и не обичам да го оповестявам".
Copyright © 2024 Dir.bg.