Сони пуска "Убийствено интервю" в четвъртък, Роугън и Франко обявяват победа

23.12.2014 г.
Сони пуска Звездите реагираха на днешното решение на Сони да пусне предизвикалата противоречиви мнения комедия в ограничен брой зали и чрез VOD на Коледния ден, както бе планирано по-рано.
Информацията е на "The Wrap".

Индикации за промяната се появиха още в неделя, когато адвокатът на "Сони" David Boise като гост на предаването "Meet the Press" по телевизия NBC заяви, че компанията се бори за дистрибутирането на филма. "Той ще бъде дистрибутиран, Сони се бори за това" - бяха неговите думи, на които обаче липсваше конкретност.

Сет Роугън и Джеймс Франко обявиха победа в социалната мрежа Туитър минути, след като днес от Сони обявиха вече конкретизираното си решение да вървят напред със сатирата, от която преди дни се отказаха и в САЩ, и в цял свят, включително и в България.
"Народът се изказа", туитна Роугън - звездата на филма и негов втори режисьор и съсценарист. "Свободата надделя! Сони не се отказа! Убийствено интервю ще бъде показано във всички кина, които поискат това, в деня на Коледа!"
“ПОБЕДА" - написа с главни букви Франко. "Народът и президентът казаха!!! Сони пуска филма по кината."

Майкъл Линтън, председател и главен изпълнителен директор на Sony Pictures Entertainment, който е и CEO на Sony Corporation of America, излезе със специално изявление днес: "Никога не сме се отказвали да пуснем "Убийствено интервю" и се радваме, че нашият филм ще бъде в известен брой киносалони в деня на Коледа. В същото време, полагаме усилия да предоставим повече платформи и повече зали, така че този филм да достигне до най-широката възможна аудитория".

Той продължава: "Искам да благодаря на таланта ни и на нашите служители, които работиха неуморно и се изправиха срещу многото предизвикателства от последния месец. Въпреки че правим само първа стъпка по премиерата на филма, ние сме горди да го предложим на публиката и да устоим на тези, които опитаха да потиснат свободното слово."

Развитието около заглавието се случва, след като миналата седмица Сони изтегли филма поради обявеното от много киновериги негово сваляне от прожекция. Президентът Барак Обама на пресконференция в петък окачестви това като грешка и хвърли отговорността за хакерската атака върху Северна Корея. Двамата актьори - Роугън и Франко - не коментираха тогавашното решение на Сони.

Канадецът Роугън в момента снима драмедията "Zeroville" ("Зеровил"), в която ще бъде режисиран от Джеймс Франко, и озвучава две анимации. На етап постпродукция е коледна комедия, предвидена за екран догодина, и анимацията "Кунг-Фу Панда 3" (щатска премиера през март 2016 г.). В по-далечна перспектива е участието му в биографичен филм "Jobs" за Стив Джобс.

36-годишният калифорниец Джеймс Франко пък е ангажиран едновременно в поне 15 филмови проекта за следващите две години - в повечето от тях като актьор в главна роля, в други като режисьор и в трети - като глас. Франко е известен като една от най-академичните звезди в Холивуд, с една бакалавърска и три магистърски степени от различни университети, блестящ математик, собственик и на продуцентска къща - и засега ерген.
Copyright © 2024 Dir.bg.