Подготвя се продължение на филмовата адаптация на “Warcraft”

31.12.2014 г.
Подготвя се продължение на филмовата адаптация на “Warcraft” В средата на тази година приключиха продължилите 123 дни снимки на високобюджетното приключенско фентъзи “Warcraft”. Филмът е вдъхновен от серията световноизвестни видео игри “Warcraft”, а за изпълнители на главните роли бяха привлечени актьорите Бен Фостър (“Х-Мен 3”), Пола Патън (“Мисията невъзможна 4”) и Доминик Купър (“Need for Speed”).

Световната премиера на струващата над 100 милиона долара продукция ще се състои в началото на 2016-та година и имайки предвид огромната популярност на сериите игри прогнозите са, че това ще бъде един от големите предстоящи хитове на филмовото студио Legendary Pictures.

Описван като комбинация между “Аватар”, “Игра на тронове” и “Властелинът на пръстените”, “Warcraft” ще разказва за епичен конфликт между хора и орки, а действието ще се развива на места, които са вдъхновени от обширния свят на игрите “Warcraft”.

Преди една година от Legendary Pictures разкриха, че намерението им е лентата да бъде само началото на нов филмов франчайз, но едва сега от студиото потвърдиха официално, че ще финансират заснемането и рекламата на “Warcraft 2”. Според последната информация плана на продуцентите е втората част да бъде напълно готова до края на 2019-та година.

Източници близки до сайта Video Game Films разкриха, че режисьора на първия “Warcraft” Дънкан Джоунс има желание да работи по продължението, но все още няма подписан договор между него и студиото.

Самият Джоунс заяви преди няколко месеца, че преди да се насочи към друг мащабен проект той има да намерение първо да заснеме “по-малък и интимен филм”.

Тъй като е все още прекалено рано не се знае кои актьори от първия “Warcraft” ще се появят в продължението.

Повече детайли за бъдещето на втората част най-вероятно ще бъдат разкрити едва когато оригиналната лента се завърти по кината.

Световната премиера на “Warcraft” е насрочена за 11-ти май, 2016-та година. Филмът ще се прожектира в триизмерен и IMAX формат.


Copyright © 2024 Dir.bg.