Скарлет Йохансон във филмовата версия на комикса “Ghost in the Shell”

07.01.2015 г.
Скарлет Йохансон във филмовата версия на комикса “Ghost in the Shell”От близо една година насам продуцентът Стивън Спилбърг и режисьорът на “Снежанка и ловецът” (2012) Рупърт Сандърс разработват високобюджетната научнофантастична лента “Дух в броня” (“Ghost in the Shell” в жанра криминален екшън). Сценарият на продукцията е базиран на едноименната серия японски комикси, които от години насам се радват на огромна популярност сред почитателите на научнофантастичните истории.

Бюджетът за снимки и реклама на бъдещия филм ще бъде отпуснат от студиото DreamWorks Pictures, а преди няколко месеца бе оповестено, че главната роля може да бъде изиграна от звездата от “The Island” (2005) и “Люси” (2014) Скарлет Йохансон.

Участието на Йохансон не беше сигурно, тъй като актрисата бе заета със снимките на поредната част на “Отмъстителите” - "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" и едновременно с това се подготвяше за работата си по предстоящия филм от поредицата “Капитан Америка” ("Първият отмъстител: Войната на героите").

Официален източник от DreamWorks Pictures оповести, че графикът за снимки вече е изготвен и Скарлет Йохансон е приела официално офертата за участие в продукцията.

30-годишната актриса ще изиграе ролята на женския киборг Мотоко Кусунаги, а самият сюжет на филма ще разказва за действията на специалния екип “Public Security Section 9”, който е съставен от бивши офицери, войници и полицейски детективи. Задачата на новосформирания екип е да предотвратява действията на терористи, корумпирани политици и киберпрестъпници.

Снимките на “Призрак в черупката” ще започнат през тази година, а от DreamWorks Pictures описват проекта като “голям и амбициозен научнофантастичен филм, за чието създаване ще бъдат използвани най-новите триизмерни камери”.

Кастингите за роли в лентата вече започнаха, но за момента Скарлет Йохансон е единственият потвърден изпълнител. Вече завършеният сценарий е дело на Уилям Уийлър (“Измамата”, 2006), а за режисьора Рупърт Сандърс това ще бъде първи триизмерен филмов порект.

Бюджетът за продукцията и рекламата ще надвишава сумата от 150 милиона долара. До няколко седмици се очаква да стане ясно кога точно ще се състои световната премиера на завършения филм.

Copyright © 2024 Dir.bg.