както със субтитри, т..."/> Кино

"Пепеляшка" излиза и в дублирана, и в субтитрирана версия по кината

07.01.2015 г.
От "Форум Филм" току-що съобщиха, че пускат филма по екраните в страната както със субтитри, така и с дублаж на български език. Изборът на версия е по преценка на всяко кино, каквато е и световната практика.

Националната премиера на игралната приключенска и романтична драма е на 13 март.

Вижте двата трейлъра, разпространени днес:
със субтитри
и
с дублаж.

Няма човек, който да не знае историята за Пепeляшка и няма малко момиче, което да не е мечтало един ден да бъде девойката, останала без родители, която среща чаровния принц и заживява щастливо. Този март Дисни ни поднася на голям екран игрална версия на обичаната от поколения "Пепеляшка". Ирландският режисьор Кенет Брана се заема с тежката задача да пресъздаде по нов и вълшебен начин любимата на поколения приказка.

За да успее да се справи с нея е много важно да заложи на правилния актьорски състав. За ролята на Пeпеляшка той се спира на младата актриса Лили Джеймс. В нея вижда идеалния избор за надарената със суперсили на „доброта и смелост“ Елла, която - въпреки трудностите - продължава да следва мечтите си. В ролята на емблематичния принц влиза добре познатият ни от сериала „Game of ThronesРичард Мадън. За Брана няма по-подходящ актьор от синеокия красавец, който да може да пресъздаде чаровния принц, по който почти всяко младо момиче въздиша и се надява да срещне.
Не по-малко атрактивни са актрисите, които влизат в другите две изключително важни за филма роли: злата мащеха (Кейт Бланшет) и феята-кръстница (Хелена Бонъм Картър).

Когато видим Кейт Бланшет в ролята на лошата мащеха, не може да си помислим и за по-подходящ избор. Австралийската актриса влиза с голямо желание и ентусиазъм в ролята на един от най-известните отрицателни образи от приказките. Тя не се притеснява, че ще предизвика негативни реакции с тази роля, даже напротив смята, че ще е много полезна за кариерата й. Интерес буди и англичанката Хелена Бонъм Картър в ролята на феята-кръстница. Миловидната, възрастна женица от приказката тук е заменена от ексцентричната Хелена, от която не можем да очакваме стандартна и обикновена роля!

За филма:

Историята проследява живота на младата Елла (Лили Джеймс), чийто баща-търговец се жени повторно след смъртта на майка й. Изпълнена с желание да подкрепя любящия си баща, Елла посреща приветливо новата си мащеха (Кейт Бланшет) и дъщерите й Анастейша (Холидей Грейнджър) и Дрисела (Софи Макшера) в семейния дом. Но когато бащата на Елла неочаквано умира, тя попада под ударите на завистливото си и жестоко ново семейство. Накрая изпада до положението на слугиня, изцапана с пепел и презрително наричана "Пепeляшка". Въпреки жестокостта, с която се сблъсква, Елла е решена да изпълни предсмъртната заръка на майка си „да не губи кураж и да бъде добра“. Тя отказва да се поддаде на отчаяние или да презира онези, които се държат зле с нея. И ето че в гората среща впечатляващ непознат. Без да подозира, че той всъщност е принц, а не слуга в двореца, Елла най-после има чувството, че е срещнала сродна душа. Изглежда, че съдбата й ще се промени, когато дворецът разпраща открита покана до всички девойки да присъстват на бал. Елла е обнадеждена, че отново ще срещне очарователния Кит (Ричард Мадън). Уви, мащехата й забранява да присъства.

Но както във всички хубави приказки, се появява спасение. Феята-кръстница (Хелена Бонъм Картър), с помощта на тиква и няколко мишки, завинаги променя живота на Пепeляшка.
Copyright © 2024 Dir.bg.