Еди Мърфи за четвъртия филм от екшън поредицата “Ченгето от Бевърли Хилс

19.01.2015 г.
Еди Мърфи за четвъртия филм от екшън поредицата “Ченгето от Бевърли Хилс”Все още незаснетата четвърта част от поредицата “Ченгето от Бевърли Хилс” си спечели славата на един от най-дълго разработваните и проблемни холивудски проекти. Първата информация за лентата се появи в средата на 90-те години, но едва през 2010-та звездата на франчайза Еди Мърфи потвърди официално намерението си да изиграе за четвърти път ролята на устатия полицай Аксел Фоули.

За режисьор на “Ченгето от Бeвърли Хилс 4” беше избран създателят на “Час пик” Брет Ратнър, а продуцентските задължения са поети от Джери Брукхаймър, който надзираваше и снимките на оригиналната продукция от 1984-та година.

Планът на студиото Парамаунт Пикчърс бе снимките на четвъртата част да стартират в края на 2014-та година, но по неясни тогава причини това не се случи.

Проектът е все още активен, но според самия Еди Мърфи забавянето на работния процес се дължи на проблемното разработване на сценария. По време на ново интервю за Rolling Stone 54-годишният актьор заяви, че няма да участва в “Ченгето от Бевърли Хилс 4”, ако завършеният сценарий не отговаря на изискванията му.
Мърфи: “Все още се опитват да напишат правилния сценарий. Няма да правя четвърти филм, ако сценарият не е наистина добър. Прочетох някои от нещата и не искам да съм част от глупав филм само заради парите. Всичко трябва да е възможно най-добро.”

Въпреки все още незавършения сценарий (и нерешителността на Мърфи), от Парамаунт Пикчърс вече са изготвили нов план за снимачния процес. Според последната информация от студиото, стартът на снимките ще бъде даден още през тази пролет в щата Мичиган, а премиерата е насрочена за месец март, 2016-та година.

Ако всичко протече по план, “Ченгето от Бeвърли Хилс 4” ще бъде втори общ проект на Еди Мърфи и режисьора Брет Ратнър (след комедията от 2011-та година “Кинти в небето”). Все още не се разкриват подробни детайли за сюжета и една от малкото потвърдени информации е, че в новия филм главният герой Аксел Фоули оставя зад гърба си полицейското управление в Бевърли Хилс и се насочва към Детройт, където е принуден да се бори с още по-опасни врагове.

Има слухове, че екранните партньори на Еди Мърфи от първите две части - Джон Аштън и Джъдж Райнхолд - ще се завърнат отново в ролите на полицаите Били Розууд и Джон Тагърт, но за момента няма официален коментар по въпроса от страна на Парамаунт Пикчърс.

Очакванията са, че в следващите два месеца ще бъде оповестена нова, по-подробна информация за разработването и екипа на “Ченгето от Бевърли Хилс 4”.

Ако не се появят нови пречки, екшън комедията ще тръгне по кината от 25-ти март, 2016-та година.

Copyright © 2024 Dir.bg.