Нова информация за шестата част от екшън-поредицата “Заразно зло”

23.01.2015 г.
Нова информация за шестата част от екшън-поредицата “Заразно зло”След успешния кинопоход на “Заразно зло: Възмездие”, от началството на студиото Screen Gems съобщиха, че ще бъде направен още един филм за премеждията на младата Алис Паркс, който ще сложи официален край на стартиралата през 2002-ра година екшън поредица.

Заглавието на шестата част е Заразно зло: Финалът (“Resident Evil: The Final Chapter”), а Мила Йовович ще изиграе отново главната роля.

От началството на Screen Gems планираха да дадат старт на снимките през летния сезон на 2014-та година, но появилата се новина за напредналата бременност на Йовович промени значително графика на продукцията. По същото време самата Йовович разкри, че бременността й е довела не само до отлагане на снимките, но и до временно прекратяване на работа по шестия “Заразно зло”.

Но сега, половин година след последната официална новина за продукцията бе оповестено, че подготвителната работа е била възобновена. Информацията идва отново от Мила Йовович, която преди броени часове оповести на страницата си във Фейсбук, че вече е започнала да се подготвя за ролята на Алис, а камерите на шестата част ще се завъртят през месец август тази година.

Сценарият на “Заразно зло: Финалът” е напълно завършен, а режисьорът на поредицата - Пол Андерсън - ще седне на режисьорския стол. Снимачният екип ще работи предимно в Южна Африка и, подобно на предишните две части, филмът ще се разпространява в триизмерен формат.

Кастингите за поддържащи роли вече започнаха, но за момента единственият потвърден екранен партньор на Йовович е Уентуърт Милър, който отново ще изиграе ролята си от “Заразно зло: Живот след смъртта”.

Бюджетът за снимки и реклама на “Заразно зло: Финалът” ще надвишава сумата от 100 милиона долара, а световната премиера на филма е насрочена за 2-ри септември 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.