Sony Pictures Classics закупи и следващия филм на Уди Алън

30.01.2015 г.
Sony Pictures Classics закупи и следващия филм на Уди АлънКакто се очакваше, най-новият филм на Уди Алън - "Ирационален човек" ("Irrational Man") - ще бъде пуснат от Sony Pictures Classics, които придобиха всички права за Северна Америка от Gravier Productions. Това е 8-ми съвместен проект на Сони с Алън, а продуценти са Лети Аронсън (по-малката сестра на Алън) и Стивън Тененбаум, които от дълги години работят с него.

Както обикновено, филмът ще бъде пуснат в разпространение още преди сделката да е формално подписана. Уди Алън: "Сони Класикс и аз имаме добри работни отношения. Харесвам начина, по който се отнасят с моите филми - много специален, много класен - и винаги се надявам, че филмите ми оправдават техните очаквания". От Сони Класикс засега не съобщават точната дата на пускане, но тя ще бъде през настоящата година.

В ансамбъла актьори влизат Джейми Блекли (актьор от Остров Ман, Великобритания - сериала "Борджиите" 2011-2013 с Джереми Айрънс), Хоакин Финикс ("Вроден порок"), Паркър Поузи ("Принцесата на Монако") и номинираната за "Оскар" Ема Стоун, която игра заедно с Колин Фърт и в предишния филм на Алън "Магия в полунощ".

Преди две седмици 79-годишният Уди Алън изненада Холивуд, като обяви, че ще прави първия си телевизионен сериал. Тв проектът на Amazon Studios още няма заглавие ("Untitled Woody Allen Project"), а половинчасовите епизоди ще се излъчват по Amazon Prime Instant Video в САЩ, Великобритания и Германия.

Сюжетът на "Irrational Man" по сценарий на самия Алън е за професор по философия в студентски кампус в малък град, който е в екзистенциална криза, но намира нов смисъл в живота си, когато започва връзка със своя студентка. Снимките бяха осъществени миналото лято в щата Роуд Айлънд под ръководството отново (както и в други филми на Алън) на оператора от ирански произход Дариъс Конджи.
Copyright © 2024 Dir.bg.