Дейв Батиста с поредна злодейска роля в римейк на "Шотландски боец"

13.02.2015 г.
Дейв Батиста с поредна злодейска роля в римейк на Звездата от "Пазители на Галактиката" (Дракс Унищожителя) и "СПЕКТЪР" (мускулестият мистър Хинкс) поема това лято меча на централния образ Кърган в дългоочаквания рестарт на "Шотландски боец" ("Highlander", 1986 г., дистрибутиран тогава от 20th Century Fox). За това съобщи уеб сайтът "Латино Ревю", базиран в Ню Йорк и Лос Анджелес.

Същият сайт преди време забеляза включването на шампиона по кеч Батиста като Бонд-злодея в "CПЕКТЪР". 46-годишният актьор с филипино-гръцки произход ще влезе в ролята на Кърган - съвършения воин, който се биеше с шотландския боец за безсмъртие на покрива на студиото Silver Cup в оригиналния филм. Тогава ролята бе изиграна по изключителен начин от Кланси Браун.

Батиста влиза в ботушите на воина под режисурата на дебютанта-французин Седрик-Никола Троян, на 46 г., известен досега като майстор на визуалните ефекти. Троян ще прави за Universal и спин-офа "Ловецът" (2016 г.) на "Снежанка и ловецът" (2012), където надзираваше визуалните ефекти и бе асистент-режисьор.

Новият режисьор засега получи своя Кърган, но не и самия шотландски боец и не Рамирес, изиграни в първата лента съответно от Кристоф Ламбер и Шон Конъри.

Първоначално Райън Рейнолдс бе нает от испанския режисьор Хуан Фреснадильо ("28 седмици по-късно", "Натрапници") за образа на войнствения безсмъртен шотландец, но и двамата - и режисьорът, и актьорът - изпаднаха от борда на проекта (за облекчение на доста фенове). Ролите в "Зеленият фенер" и "РПУ Оня свят" наистина не са достатъчно резюме за агресивен шотландски звяр, който да се опълчи на шампион като Батиста.

Изтече информация, че за главната роля на Шотландски боец са водени разговори и с Джерард Бътлър (цар Леонид от "300") заради подходящия му акцент - актьорът е роден в Глазгоу, в "тъмната" част на града и знае как да се оправя с юмруците си. За съжаление, факторът възраст не е могъл да бъде преодолян - Бътлър е вече на 46, а френският актьор Кристоф Ламбер е бил на 28-29, когато е партнирал на Конъри за ролята си, за която мнозина все още не си представят друг човек. Дори перфектният англичанин Ейдриън Пол от едноименния телевизионен сериал (1992 - 1998 г.) се е сторил на продуцентите като недостатъчен заместител на оригинала.

И така, кой ще излезе срещу варварина Кърган на Дейв Батиста? Слуховете въртят имената на Том Харди ("Черният рицар: Възраждане", скоро и в "Лудия Макс: Пътят на яростта") за ролята на шотландския боец Конър Маклауд, както и отново на Джерард Бътлър, но за повторение на Конъри в ролята на Хуан Санчес Виля-Лобос Рамирес. Не е известно и кой би могъл да замени оригиналния саундтрак на "Queen".

Сценарият се пише от Мат Холоуей ("Сянката на страха", "Железният човек", "Наказателят: Военна зона"), Арт Маркъм (съсценарист в трите ленти на Холоуей) и Мелиса Роузенбърг (поредицата "Здрач" и сериали като уестърна "Доктор Куин Лечителката", приключенския "Херкулес" и криминалния "Декстър"). Продуценти са Питър Дейвис и Нийл Мориц (цялата поредица "Бързи и яростни", поредицата "Трите хикса", поредицата "Секс игри", "S.W.A.T.- Специален отряд", "Знам какво направи миналото лято" от1997 г. и римейка му през 2016 г. и много други). Музикален консултант е два пъти номинираният за "Грами" и опитен юрист, оглавяващ музикални къщи, звукозаписни компании и композиторски агенции Пол Катц - консултирал над 30 ленти за последните пет години.

Целият проект е на Summit Entertainment (дъщерна компания на канадско-американската "Lions Gate Entertainment" със седалище в Санта Моника, Калифорния), дистрибуцията е на Universal Pictures, а финансирането се набира от "RCR Media Group", Бевърли Хилс. Засега не се съобщават никакви срокове и по всичко изглежда, че ако филмът види бял свят, това ще стане най-рано след три години.

Междувременно, вчера излязоха първите кадри от снимачната площадка на "СПЕКТЪР". Екипът започна снимките на продукцията в снежните Алпи в Австрия. В екшън сцените виждаме Даниел Крейг, Леа Сейду, Дейв Батиста и режисьора Сам Мендес. Вижте краткия видеоматериал: http://video.dir.bg/video_open.php?id=495617
Copyright © 2024 Dir.bg.