"Пепеляшка" с премиера на Берлинале

14.02.2015 г.
Адаптацията на "Пепеляшка" от британския режисьор Кенет Брана направи вчера своята фестивална премиера - на 65-тия Берлински филмов фестивал. В приказката на Шарл Перо / Братя Грим, превърната в игрален филм, главната роля - на майката на Пепеляшка - е поверена на 32-годишната актриса с двойно (английско и американско) гражданство Хейли Атуел, която през април ще видим като поддържаща актриса на Скарлет Йохансон в "Отмъстителите: Ерата на Ултрон", а през юли - в "Ант-мен", но я познаваме още от "Завръщане в Брайдсхед", от "Капитан Америка: Първият отмъстител" и "Завръщането на първия отмъстител", както и от тв сериала "Агентите на ЩИТ".

Ролята на самата Пепеляшка е в ръцете на 25-годишната британка Лили Джеймс (на снимката, ©WDSMP/Kurt Krieger) - тв сериала "Имението Даунтън", "Гневът на титаните" и предстоящия минисериал "Война и мир" в ролята на Наташа Ростова.

В "Пепеляшка" участват и звездите Кейт Бланшет, Хелена Бонъм Картър, Стелан Скарсгард, Ричард Мадън.

Режисьорът Брана заяви в интервю за "Евронюз", че сюжетът се движи много плътно зад анимацията на "Дисни" и добави: "Много е вълнуващо пак да сме на Берлинаре, където през 50-те години е прожектиран оригиналният филм, анимираната класика. Да се върнем отново тук с нова версия по същата тема е много, много вълнуващо".

Вижте видеоматериала на Евронюз.

Лили Джеймс, специално подбрана за ролята, казва, че да изиграе ролята на принцеса e една умопомрачителна възможност и истинска мечта.

Хелена Бонъм Картър споделя за телевизионния канал какво е да си в образа на кръстницата-фея: "Това е все едно да оживите една икона, плашещо е - в нощта преди снимките си мислиш за отговорността, как да вдъхнеш смисъл в образа. Но е и забавно".

С тази приказка програмата на Берлинале бе закрита, а в днешната събота е церемонията по награждаването. Засега няма явен претендент за "Златна мечка" и напрежението е голямо, коментират от Евронюз.

Награждаването на носителите на Сребърни мечки и на Златна мечка ("най-добър филм") може да проследите на живо на сайта на фестивала. Президент на международното жури е американският режисьор, сценарист и продуцент Дарън Аронофски ("Изворът на живота", "Кечистът", "Черен лебед", "Ной"), а членове на журито са Даниел Брюл (Германия), Бон Джун-Хо (Южна Корея), Марта Де Лаурентис (САЩ), Клаудия Лоса (Перу), Одре Тоту (Франция) и Матю Уайнър (САЩ).
Copyright © 2024 Dir.bg.