Оскари: презентаторите тази вечер

22.02.2015 г.
Оскари: презентаторите тази вечер87-мите годишни награди на американската Академия за филмови изкуства и науки ще бъдат продуцирани като телевизионно шоу ("tv special") на живо, като основните лица зад кадър са продуцентите Нийл Мерън и Крейг Зейдън от Universal TV, подразделение на NBC. Това ще бъде тяхната трета поредна церемония за Оскар. Режисьор на събитието - за втори път след 2010 г. - пък е британец, Хеймиш Хамилтън, специализиран в мулти-камера режисирането на спектакли на футболната лига Супер Боул и на награди на MTV и CNN, наградите на Британската академия, както и множество концерти и документални филми (Бионсей, Мадона, Ю2, Кристина Агилера, Еминем, Бритни Спиърс, Питър Гейбриъл, Рамщайн и др.).

Между презентациите ще видим изпълнения на американската поп-рок банда "Maroon 5" и на канадския дует на сестрите-близначки Тигън и Сара Куин. Джон Леджънд и Комън ще изпеят номинираната за оскар песен "Glory" от филма "Селма".

Основни презентатори на наградите в различните категории ще бъдат Дакота Джонсън ("Луди в Алабама" 1999, "Петдесет нюанса сиво" 2015), австралийката Марго Роби ("Вълкът от Уолстрийт", "Фокус"), Клоуи Грейс Морец, Чанинг Тейтъм, Дженифър Анистън, Анна Кендрик (Пепеляшка от "Вдън горите"), Скарлет Йохансон, Крис Прат, Майлс Телър ("Дивергенти", "Фантастичната четворка" 2015), Сиена Милър ("На ръба на любовта", "Американски снайперист"), Крис Евънс, Матю Макконъхи, Зоуи Салдана ("Аватар", "Пазители на Галактиката"), Джесика Частейн, Лиъм Нийсън, Бен Афлек, Джаред Лето ("Градски легенди", "Клубът на купувачите от Далас") и още десетки други световни звезди. Сред тях е и Опра Уинфри (на снимката - в подготовка за своята категория).

Зрителите, които разчитат на интернет извън САЩ, ще бъдат леко разочаровани - правата за разпространение не допускат отразяване в реално време, с изключение на платен достъп (включително чрез специално приложение, достъпно за теглене от сайта на телевизия ABC за iOS, Android, Kindle и Windows телефони и таблети). Дори американските територии са ограничени до 8 пазара срещу заплащане или абонамент - Ню Йорк, Лос Анджелес, Чикаго, Хюстън, Филаделфия, Сан Франсиско, Фресно и Ралей-Дурам (Северна Каролина). Все пак, от ABC обещават да пускат видеоматериали от червения килим и бекстейджа на своята страница във Фейсбук - facebook.com/ABCNetwork.

Самата Академия ще пуска видео от бекстейджа на своя уебсайт - ограничено за гледане само от територията на САЩ, като повече от 20 камери са разположени стратегически около килима и вътре в помещенията на Долби тиътър. На същия сайт и ABC ще добавя свои видеоматериали. Материалите от бекстейджа ще минават през ситото на режисьора Хеймиш Хамилтън.

По този начин, най-добрият избор за българските зрители за качествено и лесно съпреживяване на събитието остава телевизията - прякото излъчване по bTV Cinema.

Вижте всички номинации, обявени на 15 януари т.г.
Вижте и предположенията за очакваните награди.

Екипите на KINO.dir.bg и LIFE.dir.bg са на дежурство и ще се стремят максимално бързо да отразяват за читателите си случващото се в Лос Анджелес.
Copyright © 2024 Dir.bg.