Драматичният “Юношество“ на Ричард Линклейтър ще се сдобие с продължение

25.02.2015 г.
Драматичният “Юношество“ на Ричард Линклейтър ще се сдобие с продължениеРежисираната от Ричард Линклейтър житейска драма “Юношество“ бе едно от най-дискутираните и награждавани филмови заглавия през изминалите няколко месеца. Нискобюджетната продукция, производството на която е отнело цели 12 години, натрупа приходи в световен мащаб от 45 милиона долара и получи шест номинации за “Оскар”, включително за “Най-добър филм”.

Дискусиите около “Юношество“ все още не са приключили, и въпреки че не става дума за филм, който задължително изисква продължение, самият режисьор разкри, че е напълно възможно да бъде заснета втора част.

В интервю за подкаст шоуто “The Q&A” Ричард Линклейтър заяви, че ако се стигне до направата на втори филм, то сюжетът ще продължи да разглежда предизвикателствата, пред които се изправя вече порасналият главен герой Мейсън Евънс младши.

Линклейтър: “През първите шест месеца след премиерата на “Юношество“ отговорът ми на въпроса, дали бих продължил тази история, беше твърдо “Не”. Основното, което искахме да разкажем, е историята на Мейсън от първи до дванадесети клас. Първоначално нямах никакви идеи за продължаване на историята, но с течение на времето започнах да си казвам, “Знаеш ли, 20-те години са много важни за човека”. Това е период, през който се формираме напълно. Едно нещо е да влезеш в колежа и съвсем друго е да се пребориш с нещата, с които се сблъскваш в 20-те си години. Признавам, че сега обмислям възможността за направата на продължение.”

Линклейтър побърза да уточни, че за разлика от оригиналния “Юношество“ снимките на евентуалната втора част ще протекат по традиционния начин.

“Дванадесетгодишната структура на първия филм беше продиктувана от училищната система. Началните училищни години на Мейсън са вече зад гърба му и заснемането на втората част няма да ни отнеме толкова много време”, заяви режисьорът.

Линклейтър също така добави, че планира да привлече отново познатия от първия филм актьорски състав (включващ Итън Хоук, Елър Колтрейн и носителката на “Оскар” Патриша Аркет). За момента обаче няма подписани договори и работата по сценария тепърва предстои да започне.

Очакванията са, че по-детайлна информация за бъдещето на планираното продължение ще бъде разкрита, след като Линклейтър приключи с работата по най-новия си филм “That’s What I’m Talking About”.
Copyright © 2024 Dir.bg.