Режисьорът Кристофър Макуори за “Мисията невъзможна 5”

10.03.2015 г.
Режисьорът Кристофър Макуори за “Мисията невъзможна 5”След малко повече от четири месеца по българските киноекрани ще се завърти петата част от стартиралия през 1996-та година франчайз “Мисията невъзможна”. Том Круз се завръща отново в познатата роля на агент Итън Хънт, а този път действието пренася главните герои в Мароко, Виена и Англия.

В момента екипа на “Мисията невъзможна 5” снима в Лондон и имайки предвид наближаващата премиера на лентата това породи слухове за проблемен снимачен график и нужда от презаснемане на голяма част от финалните сцени.

С надеждата да разясни ситуацията режисьора Кристофър Макуори разкри на страницата си в Туитър нови детайли за статута на продукцията, персонажите и подхода към историята.

Ето и по-важната информация, която Макуори сподели:

* Слуховете за проблемен снимачен процес и презаснемане на финала са неверни. Причината поради която екипа работи в момента е нуждата от по-дълго подготвяне за сложните финални сцени.

* Официалното заглавие на филма и първия трейлър ще бъдат разкрити преди широката публика в най-скоро време.

* Актрисите от третата и четвърта част Маги Кю и Пола Патън не участват в “Мисията невъзможна 5” поради натоварените си графици.

* Петият филм ще съдържа много елементи, които го свързват с първата част от 1996-та година.

* Музиката на композитора Джо Креймър ще бъде “по-ретро” и като цяло усещането на филма ще бъде за “история от старата школа”.

* Главният злодей във филма се играе от британския актьор Шон Харис (“Прометей”).

* Познатият от предишната част герой на Джеръми Ренър (агент Бранд) този път ще се сдобие с по-дълго екранно присъствие. Същото важи и за персонажа на Винг Реймс, Лутър Стикъл.

* Комедийният герой на Саймън Пег (Бенджи Дън) този път ще си “изцапа ръцете”.

* Историята се различава напълно от показаното в предишните четири части от поредицата, а самия филм притежава духа на епизод от телевизионния сериал “Мисията невъзможна” (излъчван в периода от 1966-та до 1973-та година).

* Петата част отдава почит на стила на Брайън Де Палма (който режисира първия филм от поредицата).

Освен вече споменатите актьори в “Мисията невъзможна 5” участват още Жанг Жингчу (“Час пик 3”), Алек Болдуин (“Пърл Харбър”), Саймън Макбърни (“Теорията на всичко”), Ребека Фъргюсън (“Херкулес 3D”) и Америка Оливио (“Трансформърс: Отмъщението”). За снимките и рекламата на шпионския екшън беше отделен бюджет от над 200 милиона долара.

Българската премиера на “Мисията невъзможна 5” ще се състои на 31-ви юли, 2015-та година. Лентата ще се прожектира в двуизмерен и IMAX формат.
Copyright © 2024 Dir.bg.