Антъни Маки в биографичен филм за легендарния лекоатлет Джеси Оуенс

20.03.2015 г.
Антъни Маки в биографичен филм за легендарния лекоатлет Джеси ОуенсАмериканската лекоатлетическа легенда Джеси Оуенс ще се сдобие с още един биографичен филм благодарение на компанията Релативити.

Ролята му ще се изпълнява от Антъни Маки („Войната е опиат”). Това е третият филмов проект, посветен на Оуенс след завършения вече „Надпревара” (“Race”) на студиото Фокус и все още неозаглавения на Дисни.

Лекоатлетът Оуенс разбива мита, раздухван от Хитлер, че бялата раса превъзхожда всички останали с рекордните четири златни медала, които печели по време на летните олимпийски игри в Берлин през 1936 г. Той триумфира в състезанията на 100 и 200 м спринт, дълъг скок и щафетата на 400 м. Хитлер настоявал евреи и афроамериканци да не бъдат допуснати до игрите, но променил мнението си, когато бил заплашен с бойкот.

В „Race” участват тъмнокожият канадец Стивън Джеймс ("Селма"), Джереми Айрънс и Джейсън Съдекис ("Шефове гадняри 2"), а филмът ще има премиера на 8 април 2016 г. Продуценти на най-новия проект за Оуен са Джейсън Спайър, Джейми Линдън и Джордж Олсън.
Copyright © 2024 Dir.bg.