Стартираха снимките на продължението на “Костенурките нинджа

24.03.2015 г.
Стартираха снимките на продължението на “Костенурките нинджа”Миналогодишният приключенски екшън “Костенурките нинджа 3D” се представи успешно сред младата публика и натрупа в световен мащаб близо половин милиард долара. От студиото Парамаунт Пикчърс реагираха бързо и още преди да се състои DVD и Blu-ray премиерата бе оповестено, че продуцираният от Майкъл Бей филм ще се сдобие с директно продължение.

Мегън Фокс ще се завърне за втори път в главната женска роля на репортерката Ейприл О’Нийл, а Бей отново продуцира чрез компанията си Platinum Dunes. От Парамаунт пазят в пълна тайна сюжета “Кoстенурките нинджа 2”, но за сметка на това вече е ясно, че снимките на лентата ще стартират след по-малко от две седмици в Ню Йорк Сити. Информацията беше оповестена от самия кмет на Голямата ябълка Бил де Блазио.

Де Блазио пред New York Daily News: “Ню Йорк Сити знае как да приютява големи блокбастъри. Приветстваме екипа на “Кoстенурките нинджа 2” и с нетърпение очакваме откриването на нови работни места, които ще помогнат на местната икономика.”

За направата на продължението са отпуснати над 150 милиона долара и вече е потвърдено, че 63 милиона долара от бюджета ще бъдат похарчени именно в Ню Йорк Сити.

Поради ангажименти с други проекти, режисьорът на оригиналния филм Джонатан Либесман не се завърна за продължението и неговото място бе заето от създателя на приключенската фантастика “Earth to Echo” (2014) Дейвид Грийн.

От Парамаунт Пикчърс не разкриват публично кои други актьори ще се присъединят към Мегън Фокс, но малко по-рано днес източник от студиото съобщи, че Уилям Фиктнър е подпасал договора за участие. Фиктнър се завръща отново в познатата от първия филм отрицателна роля на бизнесмена Ерик Сакс.

От своя страна актьорите Джереми Хауърд, Пийт Плозек, Ноел Фишър и Алън Ричсън ще вдъхнат за втори път живот на костенурките Донатело, Леонардо, Рафаел и Микеланджело. Четиримата изпълнители ще бъдат отново подкрепени от специалистите по визуални ефекти от "Industrial Light & Magic".

“Кoстенурките нинджа 2” ще се разпространява в триизмерен формат, а сред новите персонажи във филма се открояват познатите на феновете Кейси Джоунс, Бибоп и Рокстеди.

До няколко дни се очаква да бъде оповестен и цялостният актьорски състав на високобюджетната продукция.

От Парамаунт Пикчърс съобщиха, че световната премиера на “Кoстенурките нинджа 2” ще се състои на 3-ти юни 2016-та година.

Copyright © 2024 Dir.bg.