London Has..."/> Кино

Плевнелиев: инвестициите в кино може да се утроят

25.03.2015 г.
Плевнелиев: инвестициите в кино може да се утроятПрезидентът Росен Плевнелиев посети снимачната площадка на американската продукция "London Has Fallen" ("Код: Лондон"), която се снима в България. Това съобщиха вчера от bTV.

Държавният глава изгледа сцена с холивудския актьор Джерард Бътлър, който е в София за снимките на втората част на касовия филм.

Росен Плевнелиев обиколи декорите на филма и обсъди важни въпроси за българския филмов бизнес със собственика на "Ню Имидж" израелеца Ави (Авиноам) Лернер, който е и един от изпълнителните продуценти на лентата. Според президента, има добра перспектива инвестициите, броят на филмите и работните места в бранша у нас да се утроят.

„Имиджът на страната ни по света, количеството световни звезди, които идват в България, и начинът, по който те говорят за България, отношението им към България - всичкото това няма как да не е позитивно за нас, но трябва да го надградим. Трябва да покажем нова перспектива за развите. София се конкурира!”, подчерта президентът.

Премиерата на англо-американския криминален екшън трилър "London Has Fallen" е предвидена за 30 септември тази година във Франция. Режисира 40-годишният шведски режисьор от ирански произход Бабак Наджафи, който досега в кариерата си има два пълнометражни игрални филма. Сценаристи са исландката Катрин Бенедикт ("Непобедимите 3", също сниман в България), съпругът й американец Крейтън Ротенбъргър (написал с нея и "Код: Олимп" - "Olympus Has Fallen"), както и Крисчън Гудгаст ("Кървав прах").

В актьорския състав, освен Джерард Бътлър - който е и продуцент, са имената на Ерън Екхарт, Морган Фрийман, Анджела Басет, Рада Мичъл ("Двойници") и Робърт Форстър ("Живи машини"). С второстепенни роли участват още живеещата в Лондон Диляна Буклиева (в ролята на полицайка), бившият шампион по плуване Юлиан Костов ("Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха"), Михаил Билалов (в ролята на президента Соколов) и Красен Белев в ролята на журналист.

В сюжета, след мистериозната смърт на британския премиер, главите на западния свят се събират за погребението му - но въпреки сериозните мерки за сигурност, агентът на МИ-6 Майк Банинг (Джерард Бътлър) е по следите на заговор за атентат срещу световните лидери, чиято цел е налагането впоследствие на нов международен ред. Единствените, които могат да спрат конспираторите, са невярващият на никого агент, президентът на САЩ и шефът на американските тайни служби.
Copyright © 2024 Dir.bg.