Играта “Пет нощи при Фреди” ще бъде превърната в игрален филм

09.04.2015 г.
Играта “Пет нощи при Фреди” ще бъде превърната в игрален филмДокато киноманите и геймърите очакват премиерата на вдъхновения от едноименната игра анимационен филм “Angry Birds” (“Ядосани птици”), Холивуд отново насочва вниманието си към света на видеоигрите за мобилни устройства. Малко по-рано днес официален източник от Уорнър Брос оповести, че един от следващите приоритетни проекти на студиото ще бъде пълнометражна филмова адаптация на хорър-играта за смарт-телефони и таблети “Пет нощи при Фреди” (“Five Nights at Freddy’s”).

Дело на програмиста Скот Коутон (Scott Cawthon), играта дебютира през лятото на 2014-та година и бързият й успех сред широката публика доведе до направата на две директни продължения. В центъра на случващото се в “Пет нощи при Фреди” е нощен охранител на малка пицария, който е принуден да се защитава от повредени роботизирани животни, които вечер убиват всичко и всекиго по пътя си.

Филмовата версия на играта все още няма готов сценарий и няма избран режисьор. За сметка на това се знае, че продуценти на лентата са Рой Лий (изпълнителен продуцент на “Предизвестена смърт”), Сет Греъм-Смит (сценарист на “Тъмни сенки”) и Дейвид Катценбърг (съсценарист на предстоящия “Бийтълджус 2” на Тим Бъртън).

Продукцията бива описвана като комбинация между “Нощ в музея” и “Западен свят”, а по думите на Сет Греъм-Смит зрителите могат да очакват “един уникален по рода си семеен хорър-филм”.

Смит: “Историята на играта е идеална за филм. Обърнато е внимание на една неизследвана ниша в хорър-жанра и това е нещо, което ще се хареса на много хора. Ще се получи един буен, ужасяващ и странно очарователен филм.”

Създателят на игровата версия Скот Коутон работи в тясно сътрудничество с продуцентите на филма и очакванията са, той ще участва и в писането на сценария. От Hollywood Reporter уточняват, че в момента екипа на “Пет нощи при Фреди” е в търсене на няколко сценаристи за проекта.

Повече детайли за статута на филмовата версия и творческия й екип ще бъдат разкрити в следващите няколко месеца.
Copyright © 2023 Dir.bg.