("Deepwater Horizon") на режисьора Питър Бърг, изградена по..."/> Кино

Кърт Ръсeл и Дилън О'Брайън във филм за нефтения разлив

12.04.2015 г.
Кърт Ръсeл и Дилън О'Брайън във филм за нефтения разливНовата драма "Дълбок хоризонт" ("Deepwater Horizon") на режисьора Питър Бърг, изградена по действителен случай - трагичния нефтен разлив в Мексиканския залив през 2010 г. - се сдоби с двама нови актьора в екипа си: екшън легендата Кърт Ръсел, който наскоро се появи в бокс-офис мегахита "Бързи и яростни 7", и звездата от тв сериала "Тийн вълк" и от "Лабиринтът: Невъзможно бягство" Дилън О'Брайън.

Обявеният от Summit Pictures за "голям драматичен блокбъстър" носи името на обречената нефтена платформа, която избухва и убива 11 работника, наранява още 17 и изхвърля повече от 160 милиона галона (над 600 милиона литра) петрол в морето. В лентата участват още 43-годишният Марк Уолбърг и носителката на "Златен глобус" 2015 за тв сериала "Непорочната Джейн" на Warner Bros. Television / The CW, 30-годишната Джина Родригес.

Бърг описва подхода си към историята като към "истинските герои" на борда на платформата, които са се опитали да предотвратят катастрофата. 23-годишният О'Брайън ще играе Калеб Холоуей - най-младия член на екипажа, който оцелява, но е съкрушен от загубата на колегите си. Ролята на 64-годишния Ръсел още не е уточнена.

Питър Бърг замени на режисьорския пост Джефри "Джей Си" Чандър (криминалния екшън "Най-бруталната година", който бе предвиден, но отпадна от премиерите за България) - Чандър го освободи в края на януари поради "творчески различия". Докато последният виждаше филма като съзерцателна поема за отношенията хора - нефт, то последните коментари на Бърг индикират, че неговият подход е по-директна история за оцеляването и за почит към отдалите живота си герои. Този подход е в кръвта и на последния му филм - "Последният оцелял" (2013), в който играха Марк Уолбърг, Юсуф Азами, Бен Фостър и други.

В момента "Deepwater Horizon" е в етап на предпродукция в Луизиана, като премиерата му е предвидена първо за Европа (Германия - 29 септември 2016 г.), след което и в САЩ - на 30 септември 2016 г.

Сценарият е на Матю Карнахен ("Кралството", "Офицери и пешки", "Правилата на играта", "Z-та световна война") - любовта на Хелън Хънт, с която имат вече 11-годишна дъщеря, и на неизвестния Матю Санд, участвал в разработката на сюжета на екшън-трилъра "Нинджа убиец" (2009).
Copyright © 2024 Dir.bg.