Съдилището“ тръгна в кината в Германия

28.04.2015 г.
„Съдилището“ тръгна в кината в ГерманияДобрите новини около „Съдилището“ продължават. След трите награди в Париж, миналата седмица стартира разпространението по кината в Германия.

Първоначално бе обявено (в началото на ноември миналата година), че разпространението в 60 киносалона ще тръгне в края на месец март.

Миналата седмица филмът имаше символични премиери в три града: Щендал - в който екипът имаше няколко снимачни дни, Берлин и Лайпциг.

„И трите представяния минаха страхотно и пред пълни зали. Лично мен най-много ме зарадваха група български студенти, които бяха видяли плакатите на филма и дойдоха на прожекцията в Лайпциг. Бяха много щастливи и горди, че могат да видят български филм в нормално немско кино и да поканят свои колеги. На 60 екрана сме, което е сериозно предизвикателство. Надявам се филмът да се приеме добре и най-важно да се гледа от повече хора“, споделя режисьорът и продуцент Стефан Командарев.

Отзивите до момента също са положителни, критиците определят като цяло актьорската игра в филма като изключителна и особено ролята на Асен Блатечки като много силна. В разговорите след прожекциите, няколко пъти немски зрители сравниха Асен Блатечки с Ръсел Кроу – и като стил и качество на игра, и като външност. „След международния успех на филма очакваме той да бъде оценен и от немската публика“, коментират германските продуценти, вярвайки че копродукцията ще интригува с най-вече с вълнуващата, добре разказана и актуална за днес история.

"Съдилището“ е подкрепен от: ИА "Национален филмов Център" – България, БНТ, Програма Медия на ЕС, Филмов фонд на Съвета на Европа EURIMAGES, Регионален филмов фонд МДМ – Германия, Регионален филмов фонд Medienboard Berlin Brandenbourg  – Германия, Македонски филмов фонд, Хърватски Аудиовизуален център, Югоизточна Европейска кино мрежа, Винарна Телиш, КИА Моторс – България, ВИВАКОМ, България Ер, OMV и FPI - Феър Плей Интернешънъл.
Copyright © 2024 Dir.bg.