Защо няма да има продължение анимацията "Рапунцел и разбойникът"?

28.04.2015 г.
Защо няма да има продължение анимацията Преди Уолт Дисни да покори света с боксофис-феномена "Замръзналото кралство" през 2013 г., един от най-дискутираните съвременни анимационни проекти на студиото бе високобюджетният "Рапунцел и разбойникът". Струващата над 250 милиона долара триизмерна продукция мина по кината през 2010-та година и се превърна в международен хит със световни приходи от над половин милиард долара.

Продажбите на Blu-ray и DVD дискове надминаха очакванията на Уолт Дисни, а самата история за дългокосата принцеса Рапунцел и бандита Флин Райдър продължава да се радва на значителна популярност сред младата публика.

Въпреки постигнатия успех обаче, от Уолт Дисни не дадоха зелена светлина за направата на втори пълнометражен "Рaпунцел и разбойникът". Вместо това, творческият екип на студиото насочи вниманието си към заглавия като "Разбивачът Ралф" (2012), "Героичната шесторка" (2014) и вече споменатия "Замръзналото кралство".

В продължение на няколко години не се знаеше защо от Дисни не направиха втора част, но сега самият продуцент на оригиналния филм Рой Конли разкри причината за взетото решение.

Ето какво заяви Конли по време на интервю за сайта Den of Geek:
"Имаше желание от страна на Уолт Дисни да бъде направено продължение, но в крайна сметка всичко зависеше от режисьорите на първия филм (Нейтън Грино и Байрън Хауърд). А те не изпитваха интерес. Те разказаха историята, която искаха да разкажат и нямаха желание да правят втора част. От Дисни уважиха това тяхно решение. А и все пак дългата руса коса на Рапунцел вече я няма."

Добрата новина за феновете на Уолт Дисни е, че липсата на "Рaпунцел и разбойникът 2" ще бъде компенсирана от появата на директни продължения на други два големи хита на студиото - "Разбивачът Ралф" и "Замръзналото кралство". Двете анимирани ленти вече се разработват и - ако всичко протече по план - те ще бъдат напълно завършени до 2019-та година.

Сред другите бъдещи анимационни продукции на Уолт Дисни се открояват приключенският "Zootopia" и мюзикълът "Moana". Световните премиери на тези филми ще се състоят през 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.