Урок” в кината на 4 града след две седмици

29.04.2015 г.
„Урок” в кината на 4 града след две седмициСлед значимия си успех по фестивалните екрани, българският игрален филм „Урок” тръгва по кината у нас. От 15 май филмът ще може да се гледа в киносалоните в София, Пловдив, Русе и Севлиево, а скоро след това и в други градове.

Вижте трейлъра.

Урок” нашумя с международния си успех и отличия от фестивалите в Сан Себастиан, Токио, Варшава, Гьотеборг, Люксембург, Солун, София Филм Фест. Особен успех на филма представлява забележителното участие на Маргита Гошева в главната роля, което донесе на актрисата награди от Анже (Франция) и Вилнюс (Литва) и ласкави отзиви от изданията „Ню Йорк Таймс” и „Холивуд Рипортър”.

Лентата е дебют на сърежисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов и представлява първата част от трилогия за днешното състояние на българското общество. Освен Маргита Гошева, водещите роли се изпълняват от актьорите Иван Бърнев, Иван Савов, Стефан Денолюбов, Андрея Тодорова. Оператор е Крум Родригес.

Сюжетът разказва за млада учителка от провинциален български град, която трябва да се справи с поредния проблем в класа - има крадец сред учениците. Тя е уверена, че ще разкрие кой е и ще му даде "добър урок". Но в личният й живот нещата също стигат критична точка. Заради дългове има опасност да отнемат дома на семейството й. Пред нея стои дилемата дали да наруши принципите си.
Copyright © 2024 Dir.bg.